Wég met asverschuivingen én schepen Vande Winkel

Het is zoals open deuren intrappen. Tot in ‘den treure’ toe. Er werd al vaak over gedebatteerd. Er vloeide al veel inkt.
Wat verkeersveiligheid is voor de ene (enkele Schepen) is een hoop miserie voor de ‘slachtoffers’. We hebben het nog maar eens een keertje over die vermaledijde en oneindig veel besproken en verguisde asverschuivingen ter hoogte van de Aardeweg in Outer.

Waarover gaat het en wat is er aan het handje?

Sinds geruime tijd wordt de Aardeweg als omleidingsweg gebruikt ten gevolge van de wegeniswerken op de Brakelsesteenweg die noodzakelijk zijn voor inplanting van dat andere misbaksel: het ‘Ninouter Shoppingcenter’ (dat een zoveelste mes in de rug is voor de middenstand in de Ninoofse binnenstad). Die Aardeweg dus wordt zeer intensief bereden en is oorzaak van veel hinder en frustraties. Regelmatig worden de obstakels stevig aangereden met gevolgen voor de auto(mobilist), omwonenden en schade aan de verkeersinfra..frastructuur.

Waar het ‘gezond verstand’ van alle weldenkende mensen gebiedt dat het een ‘foute boel’ is geworden, daar blijft Schepen Vande Winkel selectief doof en obstinaat de koppigheid zelve. Zo had (en heeft) hij geen oren naar de negatieve opmerkingen van chauffeurs, omwonenden en ‘slachtoffers’ omtrent deze hinderlijke obstakels. Voor Meneer de Schepen bestaat er slechts één enkel Credo: ‘Adoratie Fietser & Uitroeiing Automobilist’. Op de Aardeweg overigens niet zonder enig succes! 

Forza Ninove kwam in het (recente) verleden herhaaldelijk tussen over de hinder die de obstakels  veroorzaken. Steeds bleef schepen Vande Winkel selectief doof voor enig argument van onze gemeenteraadsleden en dus bleef de toestand onveranderd. Intussen mochten we via de ‘gazetten’ regelmatig vernemen dat er alweer iemand boven op de asverschuivingen geparkeerd stond.

Uiteindelijk na aanhoudende kritiek van weggebruikers kwam er reactie vanuit de meerderheid zelf. Tijdens de gemeenteraad van December 2021 klaagde oud-burgemeester Casteur uiteindelijk ook deze gevaarlijke toestand aan. Hij werd onmiddellijk bijgetreden door Forza Ninove.
Schepen Vande Winkel verzette zich als een duiveltje in een wijwatervat! Als schoolfrik kon hij het echt niét slikken dat men binnen ‘zijn’ meerderheid ongehoorzaam was. De druk op ‘zijn ketel’ steeg tot gevaarlijke niveaus waardoor hij moest inbinden. Het verwijderen van de asverschuivingen werd unaniem goedgekeurd in die gemeenteraad. Aan Schepen Vande Winkel werd hierdoor opdracht gegeven die obstakels van asverschuivingen te (laten) verwijderen

Maar schepen Vande Winkel is blijkbaar een wraakzuchtig persoon en broedde op vergelding. Wat dacht men wel in de gemeenteraad? Hij is dirigent van het orkest mobiliteit en hij alleen hanteert het ‘stokje’. Hij zou zijn gram wel halen door gebruik te maken van zijn andere functie, die van schepen van openbare werken. Hij kon vertragingsmechanismen aanwenden waardoor de uitvoering van de verwijderingen alsnog voor onbepaalde tijd uitgesteld werden. Koppig, stubborn, hartnäckig, têtu!
Hij wou en zou zijn zin krijgen! De wraakzuchtige schoolfrik Vande Winkel duldt niet de minste  tegenspraak.
‘Wouter-met-de-IJzeren-Arm’ zijn wil is wet en de hele trukendoos wordt aangesproken om zijn favoriete automobilistengemeenschap te pesten, te jennen en de duvel aan te doen!
Resultaat: Er gebeurde niets, nada, nougatbollen op de Aardeweg en de asverschuivingen: die bleven gewoon staan.

Op 7 januari was het dan weer zover. Iemand was op de Aardeweg weer voluit tegen een van de obstakels gereden met zeer zware schade tot gevolg. Schepen Vande Winkel mag dit zoveelste ongeval op zijn rekening bijschrijven. Hoelang moet het nog duren om deze gevaarlijke asverschuivingen te verwijderen? Waarom waren deze gevaarlijke hindernissen nog niet weggehaald? Moeten er eerst doden vallen?
Officieel heet het dat schepen Vande Winkel geen aannemer vond die ze kon weghalen!
Wij weten  beter!
Bovendien beschikt de stad Ninove zelf over bekwaam personeel én over het nodige materieel om deze taak in eigen beheer uit te voeren, maar Schepen Vande Winkel verzint het doorzichtige smoesje van ‘niemand gevonden’!
Neen, Meneer de Schepen, door uw volgehouden wraakzuchtige koppigheid wou u de beslissing van de gemeenteraad
-waar u nederig op de knieën moest- niet uitvoeren.
Als koppig-wraakzuchtige schoolfrik duldt u geen tegenspraak en bent u eigenwijs. U verwijt de medemens de Bijbelse splinter in het oog en U beseft zelfs niet dat de boomstam in uw eigen oog uw zicht op verkeersveiligheid verhindert.
Het is zowat uw betreurenswaardig handelsmerk geworden. Uw puberale onovertrefbare eigendunk drijft u naar de traditionele stokken om op de spreekwoordelijke wielen te mikken, zelfs al zijn ze van uw eigen meerderheid.
Zelfs wanneer de hele Ninoofse gemeenschap (dat is tenslotte het distillaat dat meerderheid en oppositie heet) TEGEN is drijft u onverstoorbaar door. De slapjanussen van de meerderheid volgen als verdoofd de Groene koppig-wraakzuchtig-eigenwijze schoolfrik wiens wil wet is! Eerder dictatoriale trekjes, vind je niet? En dat voor een ‘groene’ jongen! Shame on you…

Aardeweg – Bron NinofMedia

Het schuldig verzuim waaraan de Schepen van mobiliteit zich schuldig maakt, want zo noemt dat nu eenmaal in strafrechtelijke termen, welnu dat schuldig verzuim heeft voor een zoveelste ongeval met zware schade gezorgd. Schepen Vande Winkel mag dit zoveelste ongeval bijschrijven op zijn conto. Het wordt hoog tijd dat Meneer de Schepen uitvoert wat hem door de voltallige gemeenteraad werd opgedragen: Verwijderen van alle asverschuivingen in de Aardeweg.
En als men dan toch met verschuivingen bezig is, wil men a.u.b. die Groene koppig-wraakzuchtig-eigenwijze schoolfrik met dictatoriale trekjes meteen ook opzij-‘schuiven’ Hij bakt er toch niets van en is al even overbodig als die vermaledijde, schadeveroorzakende, verguisde as-‘verschuivingen’.
Ninove verdient beter, véél beter!

Dirk Van Herreweghe
Hoofdredacteur

Bron foto Hoofding: NinofMedia

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...