P. Carael

Vladimir Caraelski naar exit door Forzajev Ninovitsj

In een vorig artikeltje las u over Pascal Caraels eigenschappen als ‘Zonnekoning’ Lodewijk XIV. Op die beweringen volgde enige welles-nietes gazettenpraat die de zaken enkel nog wat meer ‘vertroebelde’. Daarom werden de hoofdrolspelers uitgenodigd op een hoorzitting in de Raadszaal van het Stadhuis. Dit onderhoud moest klaarheid brengen in het reilen en zeilen van de vzw Ninoverend waarvan de heer Pascal Carael voorzitter is.

Uit die hoorzitting bleek dat de werkelijkheid nog stukken erger was dan werd vermoed.
De vzw Ninoverend bleek een slagveld te zijn waarop niets nog rechtstond en dat een vergelijking met de ramp in Tsjernobyl met verve doorstond.
Enkele van de meest flagrante verwoestingen die de reportage-revue passeerden:

  • De boekhouding is die naam niet waardig (o.a. geen ontvangstenboek, rekeninguittreksels ontbreken, enz…)
  • Statuten zijn niet conform de realiteit (vb vermelde bestuurders zetelen niet) en publicaties in het B.S. (van o.a. wijzigingen binnen de vzw, ontslag van bestuurders, …) ontbreken. Het bleek één rommeltje, een huishouden van Jan Steen.
  • Men factureert aan zichzelf en kent commissies aan bestuurders toe van 38 tot 120% voor ‘geleverde diensten’. (Beide zijn minstens deontologisch laakbaar tot zelfs strafbaar)
  • De samenwerkingsovereenkomst met Stad Ninove zou gewijzigd moeten worden zodat geen verantwoording meer dient afgelegd voor bepaalde uitgaven (!)
  • De oude politieke cultuur van ‘ons-kent-ons’ is meer dan ooit levendig terug van nooit echt weggeweest en alles draait om meer subsidies, meer centen.

De heer Vladimir Caraelski’s toon in het begin van de hoorzitting klonk nogal hautain en denigrerend naar sommige gemeenteraadsleden toe. Een alleenheerser waardig dus. (We zijn qua titulatuur nog bescheiden.) Een Vladimir Caraelski die weinig tot geen inmenging en inzage duldt in -vooral(!)- de financiële transacties binnen de vzw Ninoverend. Die toon zakte enigszins na enkele replieken en instructies van hoe een vzw écht werkt, hoe het écht moet, wat de wettelijke verplichtingen zijn en hoe de vzw Ninoverend op quasi alle fronten schromelijk tekort schiet.
Hierna daalde Vladimirs toon van counter-tenor naar basso profondo, wat niet ‘een toontje’ lager is maar twee of drie ‘toonladders’!

De kans is niet onbestaande dat onze Vladimir op beleefde, correcte wijze maar niet met minder vaste hand resoluut door Vivaldi [1b] naar de uitgang zal worden begeleid op aangeven van Forzajev Ninovitsj. Zeer vermoedelijk zal hij geen hoofdrol meer spelen tijdens Primavera’s, maar hij kan misschien nog wat helpen donderen in ‘De Storm’ (L’ Estate – A. Vivaldi ([1a]): De vier jaargetijden (3de beweging) https://youtu.be/ECZQUg6-TlU

En dan bedenkend dat Vladimir Caraelski nog een aantal vzw’s ‘runt’, waarvan de Ninoofse  Carnavalraad er één van is. En niet de minste!
Wordt vervolgd… Alaaf!

Wortelmannetje

Hoogmoed komt vóór de val’ zuchtte Barbertje die wist dat hij zou hangen…

Dirk Van Herreweghe
Hoofdredacteur


[1] (a)Antonio Lucio Vivaldi (Venetië, 4 maart 1678 – Wenen, 28 juli 1741) was een Italiaans violist, priester en componist. Hij is vooral bekend van Le Quattro Stagioni (De vier jaargetijden), een cyclus van vier vioolconcerten.

(b) De Vivaldicoalitie is een Belgische regeringscoalitie bestaande uit liberalen, socialisten, ecologisten en christendemocraten. De coalitie is vernoemd naar de Italiaanse violist en componist Antonio Vivaldi en verwijst naar diens werk De vier jaargetijden, een toespeling op de kleuren van de politieke families in de regering. ( Zoals in de Stede van Ninove.)

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...