Stadsbestuur koopt liever in Aalst dan bij eigen handelaars in Ninove. Een Triest verhaal!
In verkiezingstijden beweert O-VLD steevast de verdediger te zijn van “middenstand, zelfstandigen en KMO’s”. Niets mis mee uiteraard. Elke politieke partij heeft wel een of meer doelgroepen voor wie ze “broeders hoeder” zijn. Het wordt natuurlijk erg pijnlijk wanneer het toeteren in schril contrast staat met de praktijken tussen 2 opeenvolgende verkiezingscampagnes in. Dan is er eerder sprake van: Luister naar mijn woorden, maar kijk niet naar mijn daden.
Wel, laat dàt nu juist het uitgangspunt zijn van dit artikeltje, want wat wil de zeer recente geschiedenis? De Ninoofse schepen Alain Triest die o.a. bevoegd is voor lokale economie (!!) gaat in Aalst shoppen voor de aankoop van 63 i-Pads (33 voor Gemeente- en OCMW-raadsleden en 30 voor uitrol van een zorgapplicatie voor WZC Klateringen.)
Ja, maar de voorwaarden waren wellicht veel gunstiger in Aalst, hoor ik kritische geesten denken. Toch niet beste lezer.
Als achtergrondinformatie is het goed te weten dat Apple in Ninove aanwezig is via Pure Lifestyle (in Ninia-shoppingcentrer) en in Aalst via Lab9. Volgens de beheerder van Pure Lifestyle kon men exact dezelfde voorwaarden aanbieden in deze B2B-verkoop (B2B: Business to Businessverkoop) Alleen… en dat is pas hallucinant: Men wist het niet…! Men… wist.. het… niet!! Er werd zelfs geen offerte gevraagd!
Datzelfde stadsbestuur (via vzw Ninoverend) kwam in augustus jl. wel aankloppen bij Pure Lifestyle om te vragen of ze meubilair voor een evenement -in de vroegere H&M- wilden ter beschikking stellen. Stad Ninove weet de Ninoofse middenstand blijkbaar wonen om hen te depanneren maar om te investeren trekt het Ninoofse Schepencollege naar Aalst!
Alle solidariteitsbijdragen, belastingen, taksen, tewerkstelling, etc. ten spijt loopt de Sint het Pure Lifestyle-huisje “stillekes voorbij”. Het zullen wel “stoute kinderen” zijn zeker?
Volksvertegenwoordiger Guy D’haeseleer zal deze gang van zaken op de volgende gemeenteraad aankaarten.
Men zou voor minder cynisch worden bij dergelijke praktijken. Het wordt zo stilaan het handelsmerk van ‘het blauwe Fabriekje’. We hebben het over : luister naar mijn woorden maar kijk niet naar mijn daden. Dat wordt hoogst waarschijnlijk gereserveerd tot 2024, dan zal de liberale filosofie nog eens van stal gehaald worden. Misschien toch maar eens gaan herbronnen bij de grondlegger van de liberale economie: Adam Smith. Hij schreef er in de 18de eeuw een bijbel over: An Inquiry into the Nature and Causes of (the) Wealth of Nations.
Geen dank, graag gedaan mijnheer de schepen.
Dirk Van Herreweghe
Hoofdredacteur