Schepen Arents maakt van aanstelling jobstudenten een zootje!

Schepen Joost Arents onbekwaam – daad van onbehoorlijk bestuur

Jobstudenten weten op 11 juni nog steeds niet of ze al dan niet worden tewerkgesteld

Huidig Schepen van Personeel Joost Arents had vroeger steeds de mond vol van goed en behoorlijk bestuur.

Het is dan ook triest vast te stellen dat uitgerekend hij verantwoordelijk is voor het rampzalige personeelsbeleid met betrekking tot onder meer de aanstelling van jobstudenten. De chaos was nooit zo groot, de willekeur viert hoogtij.

We zijn vandaag 11 juni en de meeste jobstudenten blijven in het ongewisse over hun mogelijke tewerkstelling aan de stad of het OCMW. Velen lopen het risico om met lege handen achter te blijven waardoor zij (en het gezin waar ze deel van uitmaken) met een financiële kater achterblijven. Vele kandidaten kregen zelfs nooit een antwoord op hun kandidatuur, zelfs geen ontvangstmelding.

Blijkbaar beseft de schepen niet hoe belangrijk de inkomsten uit studentenarbeid voor vele gezinnen is.

Dit wanbeleid moet dan ook stoppen. Nu nog moeten zoeken naar een andere plaats van tewerkstelling is voor studenten immers onbegonnen werk, aangezien de meeste bedrijven hun zaakjes op dit vlak reeds lang geregeld hebben, zoals het een goed personeelsbeleid past uiteraard.

Fractieleider Guy D’haeseleer zal de Schepen op de volgende gemeenteraad interpelleren en voorstellen dat in het reglement wordt opgenomen dat uiterlijk half april de kandidaat-jobstudenten weten waar ze aan toe zijn. Studenten die uit de boot vallen hebben zo de tijd om nog een andere werkgever te zoeken.

Guy D’haeseleer

Fractieleider

Forza Ninove

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...