Paniek op stadhuis. Klacht tegen D’haeseleer wordt plots ingetrokken!

Wat voorafging

Zoals bekend kwam Forza Ninove via een gunstige wind in het bezit van een schrijven van het Management Team van de stad Ninove aan het Schepencollege.  De inhoud van deze brief was ronduit onrustwekkend en nooit gezien in onze stad.  De topambtenaren van de stad en OCMW hadden het ronduit over  “een gebrek aan consequent HRM-beleid, faalangst, verlamming naderende uitval en motivatieproblemen”. Verder had men het ook over “gebrek aan vertrouwen, repressief optreden en intimidaties door leden van het schepencollege. Ook het gebrek aan loyauteit, respect en vertrouwen wordt aangehaald.

Brief

Guy D’haeseleer tilde zwaar aan deze brief en vroeg, zoals het een oppositieleider past, uitleg. Hij publiceerde de merkwaardige brief omdat de inhoud een belangrijk politiek feit is. Het wijst op een malaise binnen de stadsdiensten. Hij vroeg tevens dat de deontologische commissie zou samenkomen en de zaak zou onderzoeken.

Paniek op de centrumlaan

Om de aandacht af te leiden van de grond van de zaak, sprak het schepencollege een paar politieke vazallen aan, om klacht tegen Guy D’haeseleer in te dienen omdat hij, door de publicatie van de brief, hun privacy zou geschonden hebben. Dit terwijl iedereen perfect kan te weten komen wie er allemaal van dit Management Team deel uitmaakt.

Waarschijnlijk dacht het schepencollege dat Guy D’haeseleer zich door die klacht zou geïntimideerd voelen en de zaak zou laten rusten.  Niets was minder waar, integendeel.

Klacht ingetrokken

Opmerkelijk is het feit dat de klacht tegen Guy D’haeseleer nu wordt ingetrokken. Heel merkwaardig. Voelt men nattigheid op het stadhuis? Voelt men de bui al hangen? Wilt men alles in doofpot steken, zoals Forza Ninove zelf al meldde?

Feit is dat Guy D’haeseleer, met of zonder klacht, de zaak niet “blauw blauw” zal laten en duidelijkheid zal eisen. Wie immers denkt dat de zaak door het intrekken van de klacht van de baan is, heeft het verkeerd voor. Wordt vervolgd…

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...