Forza Ninove eist dat OPC stopt met heksenjacht op chauffeurs – Honderden onwettige boetes uitgeschreven.

Forza Ninove eist dat OPC stopt met heksenjacht op chauffeurs

Honderden onwettige boetes uitgeschreven. Afspraken niet nageleefd

Honderden gedupeerden van illegale boetes

Forza Ninove eist dat er met onmiddellijke ingang een einde wordt gesteld aan de illegale praktijken van Optimal Parking Control (OPC). Honderden chauffeurs werden reeds de dupe van retributies/boetes die op een compleet onwettige manier geïnd zijn.

OPC is bevoegd om retributies/boetes uit te schrijven voor wagens die geparkeerd staan in een blauwe zone of een zone voor betaald parkeren, doch enkel binnen de afgebakende parkeervakken.  Deze firma beboet echter ook al jaren mensen die buiten deze afgebakende parkeervakken staan.  Dit is totaal onwettig, doch vele honderden mensen betaalden al boetes.

Heksenjacht moet stoppen! Afspraken moeten worden nageleefd.

Bovendien is het zo dat er een afspraak was dat mensen die een ticket namen aan de parkeerautomaat niet beboet werden indien het ticket minder dan een kwartier was vervallen.  Op deze manier kon men deze mensen ook laten genieten van het gratis kwartier dat er op voorstel van Forza Ninove kwam.  Personen die een gratis ticket namen, kregen 6 minuten respijt.

Forza Ninove is dan ook verbijsterd te constateren dat deze afspraken niet langer worden nageleefd.  OPC gaf opdracht  om geen rekening meer te houden met het extra kwartier, maar nu ook mensen die een ticket namen reeds te beboeten vanaf het moment dat het ticket 6 minuten vervallen is.  Bovendien werd de opdracht gegeven om mensen die voor hun eigen garage staan (op een niet afgebakende parking voor betaald parkeren) ook te beboeten, alsmede mensen die bezig zijn met laden en lossen.

Niks te maken met doordacht parkeerbeleid maar pure geldklopperij!

Deze ware heksenjacht heeft niets meer te maken met een doordacht parkeerbeleid, doch met pure geldklopperij.  Tussen 2012 en 2015 was er een stijging van de parkeergelden en boetes van maar liefst 150% (!).  De cijfers van het eerste kwartaal 2016 tonen opnieuw een exponentiële stijging.  Het aantal parkeermeters voor betaald parkeren werd maar liefst verdubbeld onder deze coalitie.

Voorstel om gratis kwartier op te trekken naar gratis half uur weggestemd

Forza Ninove is ook ontgoocheld dat het Ninoofse stadsbestuur gisteren het voorstel om het gratis kwartier uit te breiden naar een gratis half uur heeft weggestemd. Hiermee werd nogmaals duidelijk waar het hen eigenlijk om te doen is. Geld uit de zakken van de Ninovieters kloppen. Het parkeerbeleid en de heksenjacht heeft vele mensen er al toe aangezet om niet langer in onze stad te komen winkelen.  Dit is zeer nefast voor onze middenstand.

Guy D’haeseleer, Fractieleider Forza Ninove

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...