Ook Ninoofse brandweer tussen 7 en 19 uur voor 25% buiten dienst! Stadsbestuur rechtstreeks verantwoordelijk!

Ook Ninoofse brandweer staat tussen 7 en 19 uur voor 25% buiten dienst wegens gebrek aan personeel

Situatie nog erger dan gedacht !! 

Niet alleen is er een structureel probleem bij de dienst 100. Ook bij de brandweer zelf is de toestand ernstig. Het is zo dat er een team van 6 personen nodig is om een autopompwagen (nodig bij elke brand of ernstig verkeersongeval) te kunnen laten uitrijden. Dit team bestaat uit een onderofficier (adjudant of sergeant), een chauffeur en 4 persluchtdragers.

In Ninove is het zo dat tussen 7 uur ’s morgens en 19 uur ’s avonds in 25% van de gevallen de Ninoofse brandweer niet kan uitrukken wegens gebrek aan personeel. Er moeten dan brandweerkorpsen inspringen van Aalst, Halle Lennik, Tollembeek en zelfs Edingen.

Ninoofs stadsbestuur rechtstreeks verantwoordelijk voor malaise!  

Het is duidelijk dat het Ninoofse stadsbestuur rechtstreeks verantwoordelijk is voor deze onaanvaardbare situatie. Ninove is, na Aalst, de tweede grootste stad in de brandweerzone en is blijkbaar alleen maar goed om te betalen. In ruil krijgen we een dienstverlening die absoluut ontoereikend is. Uiteraard is dit onaanvaardbaar, aangezien er hier mensenlevens op het spel staan.

Dit heeft natuurlijk alles te maken met de manier waarop het stadsbestuur de zone-vorming heeft aangepakt. Er was totaal geen interesse en alles werd op zijn beloop gelaten. In plaats van te evolueren van 4 naar de noodzakelijke 8 beroepsbrandweermannen/-vrouwen, bleven er na de zone-vorming voor Ninove uiteindelijk 2 over in het personeelsplan. Onze stad liep er dus bij voor spek en bonen, had niets in de pap te brokken en heeft zich dus laten rollen. Men was tevreden dat men van het beheer van de stedelijke brandweer af was.  Men heeft nooit op tafel geslagen en de belangen van de Ninoofse bevolking verdedigd. De resultaten van dit onverantwoordelijk en zelfs onbekwaam gedrag, zien we nu in de dagelijkse werking van brandweer en ziekenwagen.

Forza Ninove zal stadsbestuur blijven opjagen!

Forza Ninove zal het stadsbestuur ook in dit dossier blijven opjagen. . Er staan hier immers mensenlevens op het spel.  Dit heeft niets te maken met mensen bang maken of angst aanjagen, zoals de “Burgemeester” zegt,  maar met een realistische kijk op de zaak.

Guy D’haeseleer : “Forza Ninove zal ook in de toekomst de zaken altijd blijven stellen zoals ze zijn, en zal nooit meedoen aan de goednieuwsshow van de burgemeester die in vele dossiers de bevolking tracht te sussen met stoere verklaringen in de pers.  De realiteit is echter anders. Het is duidelijk dat er ook in dit dossier nood is aan krachtdadig bestuur. In 2018 kunnen jullie daar voor zorgen. Ondertussen zullen wij vanuit de oppositie de druk blijven opvoeren om de schade enigszins te beperken. Het getuigt ook van weinig respect voor al die vrijwilligers die zich, vanuit hun idealisme, inzetten voor de Ninoofse bevolking. Ook voor hen is het in deze omstandigheden zeer moeilijk om werken. Zij verdienen absoluut meer ondersteuning, want op dit moment is het als het ware dweilen met de kraan open. Respect voor hun inzet en gedrevenheid.”

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...