Nu ook gangs in Ninove – Forza Ninove wil opvoering preventieve controles, invoering combitaks en straatverbod voor criminelen

Forza Ninove wil hardere aanpak van de criminaliteit via opvoering preventieve controles, invoering combitaks en straatverbod voor criminelen

Ninove komt nog maar eens negatief in het nieuws door de zware vechtpartij van donderdag ll. aan het station van Ninove.  Het stadsbestuur zweeg traditiegetrouw in alle talen, doch de verschillende mediakanalen brachten de zaak in de openbaarheid.

Nu ook gangs en bendes in Ninove – voetgangers opgejaagd door bommetjes

Verontrustend is de vaststelling dat er nu blijkbaar ook gangs worden gevormd in Ninove.  Op deze manier evolueren we naar Brusselse toestanden, voor zover dit nog niet het geval was.  Het kan niet getolereerd worden dat onze inwoners nog verder worden geterroriseerd door deze straatcriminelen.  Verschillende Ninovieters meldden ons trouwens ook dat ze bestookt worden met bommetjes, vooral ter hoogte van  het station en het postkantoor van Ninove. Nu komen er al een tijdje messen, knuppels en ander wapentuig aan te pas. Genoeg is nu genoeg!

Forza Ninove harde maatregelen!

Forza Ninove eist dat het stadsbestuur krachtdadiger optreedt tegen deze spiraal van geweld en de focus richt op de échte problemen waar onze stad mee te kampen heeft, namelijk de stijgende criminaliteit. Forza Ninove stelt immers vast dat er een totale scheeftrekking is in de verhouding tussen het aantal wegcontroles enerzijds, en het aantal acties in het kader van de strijd tegen de criminaliteit anderzijds.

Forza Ninove vraagt het stadsbestuur de beschikbare mensen volop in te zetten in de strijd tegen deze straatterreur.

Forza Ninove eist dan ook dringend 4 bijkomende maatregelen :

  • Invoeren van systematische, preventieve controles: op deze manier kan men verboden wapendracht ontdekken en toekomstige daders oppakken, vooraleer er slachtoffers vallen;
  • Invoeren van een combitaks : vele criminelen worden opgepakt en worden door de gerechtelijke instanties veel te vlug vrijgelaten – talrijke voorvallen worden geseponeerd waardoor er een oppermachtig gevoel van straffeloosheid ontstaat? Via de indoering van een combitaks (100 per keer) voor overlast treft men de jongeren rechtstreeks in hun portemonnee, los van het gevolg dat door justitie op de feiten wordt gegeven.
  • Opleggen straatverbod aan hardleerse jongeren: via het opleggen van een straatverbod aan hardleerse criminelen verkleint men de actieradius van diegene die het slecht voorhebben met onze stad.
  • Uitbreiding cameranetwerk : het stadsbestuur klaagt dat er te weinig manschappen zijn (als gevolg van het jarenlange wanbeleid). Het is dan ook onbegrijpelijk dat de burgemeester de helft van de voorziene camera’s in de binnenstad heeft geschrapt. Wij vragen onmiddellijk een substantiële uitbreiding van het cameranetwerk.

Guy D’haeseleer

Fractieleider Forza Ninove

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...