Ninovieters slachtoffer van gebrekkig groenonderhoud – Forza Ninove wil dat stadsbestuur haar verantwoordelijkheid neemt

Ninovieters slachtoffer van gebrekkig groenonderhoud

Forza Ninove wil dat stadsbestuur haar verantwoordelijkheid neemt

Bewoners van o.a. de Hazeleestraat (foto’s bijlage) en de wijk Hof Ter Duyst klagen terecht over de gevolgen van het gebrekkig groenonderhoud in hun wijken.  De bomen zijn er al lange tijd niet meer gesnoeid, en de wildgroei zorgt ervoor dat massa’s afgevallen bladeren op de voetpaden en in de goten blijven liggen.  Dit zorgt er niet alleen voor dat de roosters verstopt raken, maar ook dat het levensgevaarlijk glad is op de voetpaden.

De bewoners kunnen het echt niet meer bijhouden. Hun gft- containers zitten overvol en de bladkorven puilen uit.  Bovendien is het zo dat de diensten van de stad opdracht gekregen hebben om enkel de bladkorven leeg te maken, doch de massa’s bladeren errond en in de rest van de straat onaangeroerd te laten.

Vele mensen zijn, gezien hun leeftijd, niet meer in staat om zelf deze bladeren te ruimen.  Zij worden eigenlijk geacht het werk van de stad over te nemen. Dit is uiteraard onaanvaardbaar.

Forza Ninove heef uiteraard geen probleem mee dat er groenvoorzieningen worden aangeplant, doch de stad moet ook kunnen voorzien in het onderhoud ervan.

Forza Ninove vraagt dan ook dat er onmiddellijk werk wordt gemaakt van het opzuigen van de tonnen bladeren die in vele wijken voor een zeer gevaarlijke toestand zorgen. Bovendien is het ook absoluut noodzakelijk dat er ook eens nagedacht wordt over op welke plaats er welke bomen/struiken worden aangeplant, dit met het oog op het onderhoud achteraf.

Het kan niet de bedoeling zijn dat de bewoners slachtoffer zijn van het gebrekkig groenonderhoud.

Guy D’haeseleer

Fractieleider Forza Ninove

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...