Ninovieter wordt bestolen en zakken voldoen niet aan de normen

Ninovieter wordt bestolen en zakken voldoen niet aan de normen

Resultaat onderzoek huisvuilzakken Test-aankoop geeft Forza Ninove gelijk

Forza Ninove heeft er zich, bij monde van Senator Guy D’haeseleer en Gemeenteraadslid Gerd Rassaerts, reeds meerdere malen over beklaagd dat de kwaliteit van de Ninoofse huisvuilzakken steeds maar achteruit boert, dit in tegenstelling tot de prijs die ervoor moet worden betaald.  Schepen van Leefmilieu Wouter Vande Winckel heeft echter nooit oor gehad voor deze klachten en wuifde ze steeds weg.

Uit een onderzoek van Test-aankoop blijkt echter dat Forza Ninove het bij het rechte einde had. Vele producenten houden zich niet aan de minimum-dikte om te besparen op de productiekosten en leveren zakken af van slechte kwaliteit die niet voldoen aan de normen.

Ninovieter bestolen : betalen voor 45 liter, 29 liter krijgen

Bovendien is het zo dat de Ninovieter 1.20 euro betaalde voor wat officieel een zak van 45 liter zou moeten zijn. In realiteit was de inhoud van de zak nauwelijks 29 liter.  Dit betekent dat de Ninovieter al die jaren de helft te veel betaalde.

Forza Ninove eist dat de Ninovieters worden gecompenseerd voor het geleden verlies. Het zal de volgende gemeenteraad de Schepen van Leefmilieu interpelleren over deze zaak.

 

Guy D’haeseleer                                                                    Gerd Rassaerts

Fractieleider Forza Ninove                                                   Gemeenteraadslid Forza Ninove

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...