Ninoofse scholen blijven zweren bij omgekeerde integratie. Nu Heilig Harteninstituut naar “Turkije aan de Leie”, inclusief moskeebezoek.

De Ninoofse scholen blijven zich maar schikken naar de wensen van de moslimgemeenschap, en kiezen voor de “omgekeerde integratie”. Na de Halal-worsten in het Sint-Aloysiuscollege, het vervangen van het Paasfeest door het lentefeest (inclusief schrapping van de paashaas) in de school Kameleon , voelt het Heilig Harteninstituut zich blijkbaar geroepen om op 20 april te gaan kennis maken met de Turkse cultuur, inclusief moskeebezoek. Deze uitstap gaat door in het “Turkije aan de Leie” (Gent). Met welke cultuur gaan deze leerlingen kennis maken? Met deze van de 77% Turken die afgelopen zondag voor de politiek van dictator Erdogan hebben gestemd?   Forza Ninove vindt deze uitstap niet alleen totaal misplaatst; het is nog maar eens een “schoolvoorbeeld” van hoe we bezig zijn met de omgekeerde integratie. Zou het niet beter zijn om de Turken duidelijk te maken welke waarden en normen hier in Vlaanderen gelden? Als we zien dat Vlaanderen in Europa het hoogste percentage Turken telt dat het dictatoriale beleid van sultan Erdogan steunt, lijkt het ons duidelijk dat men onze kinderen best niet in contact brengt met de “cultuur” van deze Turkse gemeenschap die bewezen heeft dat, zelfs na decennialang verblijf in ons land, de integratie compleet heeft gefaald. Er is duidelijk ook geen wil om te integreren.

Een Ninoofse katholieke school voelt zich dan, juist op dit moment, geroepen om onze kinderen met de “waarden” van die Turkse gemeenschap” kennis te laten maken”. De omgekeerde wereld!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...