Ninoofse handelaars andermaal belogen door stadsbestuur. Dit pestgedrag moet stoppen!

Wat voorafging

Op zaterdag 14 december had het Ninoofse schepencollege het lumineuze idee om het Oudstrijdersplein en de Beverstraat vanaf 14 uur auto- en parkeervrij te maken om er een “vuurshow” te laten doorgaan.

Voor Forza Ninove was dit complete waanzin. Guy D’haeseleer: ” Het is onbegrijpelijk dat een deel van de binnenstad, namelijk de Beverstraat en het Oudstrijdersplein, omwille van een vuurshow auto- en parkeervrij zal zijn op 14 december vanaf 14 uur. Voor Forza Ninove is het onaanvaardbaar dat op die manier onze Ninoofse handelaars een deel van hun omzet zullen verliezen. Forza Ninove vraagt dan ook om de vuurshow te verplaatsen naar een andere locatie zodat onze Ninoofse handelszaken bereikbaar zijn en de drukke eindejaarsdagen ten volle kunnen renderen.”

Tania De Jonge liegt (andermaal)

Onder druk van Forza Ninove besliste het schepencollege dan maar om de “vuurshow” te verplaatsen naar de Langemuntstraat en de Graanmarkt. Op die manier zouden”het Oudstrijdersplein en de Beverstraat bereikbaar blijven en de parkeerplaatsen beschikbaar zijn”, aldus de “burgemeester”.

Groot was dan ook de verbazing van Forza Ninove toen ze werd gecontacteerd door verschillende woedende handelaars met de mededeling dat er wel degelijk een parkeerverbod was vanaf 14 uur voor ongeveer 30 parkeerplaatsen. Nog waanzinniger was het feit dat die parkeerplaatsen werden opgeofferd voor welgeteld 3 tentjes, die dan nog pas omstreeks 16.30 werden opgesteld. De drie tentjes werden voorzien van elektriciteit door een stroomgroep die was opgesteld ter hoogte van Parfumerie Peeters, ongeveer honderd meter verder. De uitlaatgassen van een ronkende stroomgroep plaatsen voor een parfumeriezaak is natuurlijk een heel fijn initiatief …..

Kafka ten top!

Guy D’haeseleer ging de situatie ter plaatse bekijken en was stomverbaasd van hetgeen er zich andermaal in de binnenstad afspeelde.

Guy D’haeseleer: “De Ninoofse middenstand werd andermaal bedrogen. Tientallen parkeerplaatsen opofferen voor een non-event is er werkelijk zwaar over. Er was trouwens weinig tot geen volk te bespeuren. De stad heeft hiermee niet alleen de Ninoofse handelaars belogen, de onbekwaamheid van het schepencollege heeft er ook nog eens voor gezorgd dat de Ninoofse handelaars omzetverlies leden, nota bene tijdens één van de drukste zaterdagen van het jaar, midden in de eindejaarsperiode. Hoe wereldvreemd kan men zijn. Ik vraag mij af wie dergelijke waanzinnige ideeën bedenkt op het stadhuis. Zit daar nu echt niemand meer met een beetje gezond verstand? Het Schepencollege is elke voeling met de Ninoofse middenstand verloren. Ik vraag dat dit pestgedrag ten aanzien van de Ninoofse middenstand onmiddellijk stopt.”

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...