Ninoofs stadsbestuur herdoopt “TOP”-dagen tot “FLOP”-dagen.

Vóór dit weekend werden de “Top-dagen” van/voor de Ninoofse Middenstand voorbereid. Het zou de handelaars wat nieuw bloed moeten geven na een zéér mager jaar van bloedarmoede aan het infuus van de pandemische Coronaziekte. Een mens zou voor minder dolgelukkig worden! Eindelijk  kwam er een lichtje “aan het eind van de tunnel” in zicht. Een flauw lichtje weliswaar maar toch… De moraal was terug van weggeweest. De inkomsten die meer dan een jaar op apengapen lagen hoopten op een zware boost. De “Topdagen” zouden ook op het vlak van welgevoelen een shot geven en zouden bovendien een welkome opportuniteit zijn om de enorme stocks af te bouwen..

Alles peis en vree zou je denken. Optimisme vollen bak en het moeizaam “recht”krabbelen werd het nieuwe devies en credo.

Helaas, driewerf helaas! De immer “triest”ige schepen van “Middenstand” nam een nooit eerder geziene beslissing: een verbod om kraampjes voor de zaak te etaleren. Wablieft hoor ik je zeggen. Jazeker meneer/mevrouw. Kledingzaken mochten evenmin hun “kalandiese” vergasten op aanbiedingen uit hun overvolle Covid-19 rekken. Met andere woorden: Wat de Topdagen zo gezellig, aangenaam en “tof” maakten beloofde een miskleun van formaat te worden waardoor de publiekstrekker van weleer  gedegradeerd werd tot een ordinaire marktdag van dertien in een dozijn. De lokale middenstand ter ere.(Wie was nu alweer dé politieke partij die toeterde, luidkeels riep en zich tot vleesgeworden verdediger van de Middenstand verhief?)

Enkele pertinente vragen nopen toch tot antwoord vanwege de “Schepen van Achterstand”.

Wat hebben andere steden en gemeenten wat Ninove niet (meer) heeft? Braderijen, garageverkopen e.d. kunnen elders wel, maar niet in de “Oudste, Stoutste en Wijste” aller steden. Dat laatste klinkt nu wel eerder als een valse noot in mineur.

Is de Schepen -als steunpilaar en vertegenwoordiger van de Middenstand- geëvolueerd tot halsrechtende beul van eigen doelpubliek?

Sommige kwade tongen beweren dat het boegbeeld van de middenklasse nog zelfs niet de neus heeft laten zien aan uitstalramen waardoor zijn populariteitscore dan ook met het vriespunt dreigt te flirten. De middenstand blijft verweesd achter en vindt dat de Triestige Schepen sinds deze legislatuur nog geen jota gedaan heeft om de zaak van zijn doelpubliek te steunen. In tegendeel! De heer Schepen ziet zijn verantwoordelijkheid beperkt tot het delen van de Corona-cijfers op de eigen Facebookpagina. De “Blijf in je kot” oekaze neemt hij toch wel iets te letterlijk me dunkt. Hij gelijkt wel op een flauw afkooksel van Van Ranst en misschien mensenschuw want “onder”gedoken in het verborgene zo lijkt wel.

Deze en nog andere vragen komen niet voort uit de geesten van Forza Ninove maar Forza-boegbeeld Guy D’Haeseleer ving ze op tijdens zijn talloze bezoeken aan de totaal misnoegde Middenstand. Als dit het beleid is van de huidige meerderheid, dan kan het niet vlug genoeg 2024 zijn, zodat aan dit soort van non-beleid eens en voorgoed paal en perk wordt gesteld.

Dirk Van Herreweghe
Hoofdredacteur

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...