Nieuwe beelden van jongerenbende Squad 94! Forza Ninove eist keiharde aanpak en roept slachtoffers nogmaals op om klacht in te dienen!

Er zijn vandaag nieuwe beelden binnengekomen op het meldingspunt van Forza Ninove.

Het betreft beelden van een vechtpartij van de intussen beruchte en gevreesde jongerenbende Squad 94, die sinds een paar maanden opnieuw heel actief is.

De beelden dateren van 9 maart 2018 rond 5 uur s’nachts aan de ingang van de Kuip. De ruzie ontstond omdat een aantal vrienden aan het dansen waren op een podium in de zaal. Op dat moment hebben zich 4 Zwart- Afrikaanse jongeren op het podium gezet en bleven zij de jongeren, die zich aan het amuseren waren, aanstaren.  De leden van de bende stonden opeens recht en kwamen neus aan neus te staan met de dansende jongeren en maanden hen aan om te stoppen met dansen en de zaal onmiddellijk te verlaten.  In eerste instantie konden de gemoederen worden bedaard en zijn de leden van de bende zelf weggegaan.

Een half uur nadien, toen iedereen de zaal moest verlaten omdat de fuif was afgelopen, stonden enkele leden van Squad 94 de jongeren buiten op te wachten. Ze isoleerden iemand van de fuifgangers door hem te omsingelen en ze dreven hem richting het park.  De bende nodigde andere de jongeren uit om in het park een robbertje te vechten en ze begonnen aan de kleren te trekken van enkele fuifgangers.   Toen een fuifganger opriep om te stoppen met vechten en provoceren, begonnen de leden van de bende op iedereen te slaan die in de buurt stond.

Een fuifganger kon met zijn smartphone het einde van de vechtpartij filmen, enkele seconden alvorens de daders wegliepen. Op de beelden is nog te zien hoe één van de jongeren op de grond wordt geslagen en hoe een andere fuifganger iemand trachtte wakker te krijgen die bewusteloos op de grond lag.

Forza Ninove roept slachtoffers en ouders op om klacht in te dienen !

Forza Ninove stelt vast dat vele jonge slachtoffers niets aan hun ouders durven vertellen, laat staan klacht indienen bij de Politie. Dit uit vrees voor represailles.  Ook ouders die wel op de hoogte zijn van de feiten, durven dikwijls de stap naar de Politie niet zetten. Forza Ninove roept alle slachtoffers op om dit wel degelijk te doen.

Forza Ninove roept de overheden ook op om dringend de ernst van de toestand onder ogen te zien en keihard op te treden.  Deze bende moet met alle middelen keihard worden aangepakt.

Het kan niet zijn dat jongeren met grote angst naar school moeten gaan of zelfs niet meer durven deelnemen aan fuiven in De Kuip.  Het wordt hoog tijd dat we duidelijk maken dat we deze vorm van straatterreur niet langer dulden.  Enkel een keiharde aanpak is hier op zijn plaats, aangezien deze criminelen absoluut niet vatbaar zijn voor rede.

Guy D’haeseleer

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...