Forza Ninove wil inzetten op jeugd en verenigingsleven!

 

Unieke kans voor indoor-faciliteiten voor jeugd en verenigingsleven!

Neen tegen nieuw getto!

Forza Ninove is allerminst opgezet met de voorlopige plannen voor de oude Fabeltasite.  Zoals het er nu naar uitziet zal deze site volgebouwd worden met honderden wooneenheden, en zal er op die manier een getto gecreëerd worden met alle gevolgen van dien.

Guy D’haeseleer : “Voor Forza Ninove moet er een stop gezet worden op de ongebreidelde (bevolkings-) groei in onze stad.  In plaats van nieuwe getto’s bij te bouwen, dient men een politiek te voeren die erop gericht is om oude en verwaarloosde gebouwen te renoveren.  De binnenstad is nu al volgebouwd en verzadigd. Een nieuwe getto is nefast voor de binnenstad.

Inzetten op de jeugd : masterplan !

Forza Ninove vindt dat er dringend meer indoor-sportfaciliteiten voor de jeugd moeten komen. Voor allerhande indoorsporten zoals muurklimmen, indoor skate blade and bike, bowling, squash, petanque… stelt de stad Ninove geen infrastructuur ter beschikking.  Deze sporten kunnen in het Ninoofse niet indoor beoefend worden.

Bijgevolg moet de jeugd zich voor deze sporten verplaatsen naar naburige steden zoals Aalst.  Skaten, bladen en biken kan tot nu enkel outdoor beoefend worden. In de winter en bij regenweer ligt de skatepiste er allesbehalve veilig bij waardoor de sport niet dagelijks kan beoefend worden. Deze problematiek werd door Forza Ninove in het verleden ook al aangekaart.

Oplossing voor ontbrekende accommodatie

Ilse Malfroot : Het wordt dus hoog tijd dat er wordt geïnvesteerd in een degelijke ruime multifunctionele sporthal met de nodige sport- en cateringfaciliteiten. Een multifunctionele hal die meerdere indoor-sporten mogelijk maakt, maar die ook de kans biedt om een aantal grote evenementen te organiseren”

Forza Ninove stelt dan ook voor om een volledig nieuw sport- en evenementenpark in te planten op de huidige Fabelta- site. De locatie is ideaal gelegen. Ze ligt wel in het centrum, maar net niet in het dichtbevolkte gedeelte van het stad, waardoor er geen overlast is voor de omwonenden.

Onmiddellijk tweede jeugdhuis!

Forza Ninove heeft van bij de bouw van “De Kuip” gesteld dat de fuifzaal veel te klein was en op de verkeerde plaats was ingeplant.  De capaciteit van de Kuip is onvoldoende voor grotere evenementen.  Het is beter dat de “De Kuip” wordt omgevormd tot een jeugdhuis, want daar is absoluut nood aan.  Indien men De Kuip” omvormt tot jeugdhuis, hoeft er niet langer een nieuw jeugdhuis langsheen de Dender worden gebouwd.

Alle fuiven en grotere evenementen zouden dan in een evenementenhal op de fabelta-site kunnen doorgaan, zodat er absoluut geen overlast meer is voor de woonwijken.  Op die manier kan de jeugd alle activiteiten ontplooien die men wil, zonder steeds rekening te moeten houden met de buurt.

Bovendien biedt de Fabelta-site ook voldoende mogelijkheid om te voorzien in parkeergelegenheid en is ze goed bereikbaar, via de realisatie van een derde brug over de Dender.   Een bijkomend sportcomplex creëert verschillende kansen voor de jeugd en voor de stad. Zo kunnen er grootse evenementen georganiseerd worden, kunnen er nieuwe en meer sportkampen plaatsvinden.

Forza Ninove stelt dan ook voor dat het complex bestaat uit een evenementenhal en een aantal sporthallen, zodat meerdere sportwedstrijden tegelijkertijd plaats kunnen vinden.

Uiteraard dient er een cafetaria te komen met cateringfaciliteiten, vergaderzalen voorzien van de nieuwste multimediatechnieken, alsook een polyvalente zaal en een goed ingerichte keuken zodat verenigingen hier hun activiteiten kunnen organiseren!

Als het van de huidige meerderheid afhangt wordt de Fabelta-site opnieuw volgebouwd met appartementen en huizen. Forza Ninove vindt dat er voldoende woongelegenheid is in het centrum en zegt neen tegen de plannen van de meerderheid. Wij menen dat er dringend moet ingespeeld worden op de noden van de jeugd en de verenigingen!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...