Zwendel met rijbewijzen voor vreemdelingen op stadhuis. Forza Ninove eist onderzoek.

Begin deze maand (op 9 november 2021) berichtte VRT-NWS het volgende:

In Anderlecht zijn vier personeelsleden van het gemeentebestuur ontslagen. Ze zouden op grote schaal fraude gepleegd hebben met Europese en Belgische rijbewijzen. Die zouden ze tegen betaling hebben uitgereikt. Verschillende andere personeelsleden van de gemeente zijn geschorst in afwachting van het onderzoek.

Blijkbaar was dat geen spiksplinternieuw gegeven maar eerder een oud zeer. VRT- Pano besteedde op 1 april 2021 (en neen, het was géén aprilgrap) een hele reportage aan bestaande malversaties met betrekking tot het verkrijgen van een Europees-Belgisch rijbewijs tegen betaling.
Afleveren van officiële documenten tegen betaling is op zich uiteraard totaal abject, maar heeft ook bredere maatschappelijke consequenties.

Zo reageerde o.a. “vzw Ouders van verongelukte kinderen” vol ongeloof:

“Hallucinant. Het illustreert hoe lichtvaardig we nog altijd omgaan met verkeersveiligheid”, reageert Koen Van Wonterghem van de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen ontzet. “We zijn in de EU de enigen waar het zo makkelijk is om met de auto te beginnen rijden.” Volgens de Ouders van Verongelukte Kinderen wordt de rijopleiding  stiefmoederlijk behandeld. “En het feit dat men zo makkelijk kan frauderen, is bedenkelijk. Dat dat niet vermeden kan worden. Het is weer een bewijs dat verkeersonveiligheid niet aangepakt wordt.”

We horen het al zeggen: Wat heeft dat nu met (Forza) Ninove te maken?

Wel, er zou dus een link zijn met Ninove. Meer bepaald op de Centrumlaan 100 waar in de loop van vorige week een ambtenaar van zijn stoel werd geplukt. Neen, niet voor het realiseren van een verre wens door de “Droomfabriek” via Bart Peeters of Saskia Schoeters, maar door een agent van de Federale Politie op verdenking van corruptie en een mogelijke link met de gebeurtenissen in Anderlecht.

Fractieleider Guy D’haeseleer eist een grondig onderzoek van deze feiten, de laatste steen wordt bovengehaald en keihard wordt opgetreden tegen de betrokken corrupte ambtenaren. Hij zal alvast volledige openheid vragen op de volgende gemeenteraad.

De Stede van Ninove: De oudste, stoutste en (on)wijste?

Dirk Van Herreweghe
Hoofdredacteur

30/11/2021

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...