Middenstanders andermaal de dupe van non-communicatie stadsbestuur

Forza Ninove is non-communicatie stadsbestuur beu

Burchtdam opnieuw afgesloten voor verkeer zonder verwittiging

Middenstanders  andermaal de dupe 

Vandaag stelden de zelfstandigen van de Burchtdam vast dat de straat opnieuw werd afgesloten. Dit zonder ook maar de minste communicatie naar deze lokale Ninoofse middenstanders toe. Deze hadden zich voorzien op een normale verkoop, doch blijven met alle dagverse producten zitten, aangezien de klanten wegblijven wegens de onbereikbaarheid van de winkels.  Duizenden euro’s aan goederen moeten worden weggegooid. Navraag bij Eandis maakt duidelijk dat in dit geval de onbereikbaarheid 4 dagen zou duren, niettegenstaande de maatschappij slechts over een vergunning voor 1 dag beschikt.

Forza Ninove stelt vast dat er absoluut geen rekening wordt gehouden met de middenstand die telkens weer moet vaststellen dat de straten worden afgesloten voor allerhande evenementen. Meestal worden de straten al in de voormiddag afgesloten, terwijl activiteiten pas in de namiddag doorgaan. Bakkers, beenhouwers en andere middenstanders zien die dagen hun verkoop tot een minimum herleid.

Communicatiebeleid van de stad is één grote farce

Het is dan ook van zeer groot belang dat de communicatie naar de middenstanders toe feilloos verloopt, zodat deze rekening kunnen houden met een mindere verkoop. In Ninove is het tegendeel waar.

Voor Forza Ninove begint de non-communicatie vanuit de stad absurde proporties aan te nemen, waarvan de Ninoofse middenstand meestal het slachtoffer is.

Forza Ninove vraagt dan ook dat straten slechts worden afgesloten,  kort voor aanvang van de evenementen, zodat men het inkomensverlies enigszins kan beperken. Bovendien is het onaanvaardbaar dat straten worden afgesloten, zonder dat middenstanders op de hoogte worden gebracht.

 

Guy D’haeseleer

Fractieleider

Forza Ninove

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...