Guy D’haeseleer laat zich door Tania De Jonge het zwijgen NIET opleggen, integendeel.

Zopas kreeg Guy D’haeseleer een telefoontje van de voorzitter van de gemeenteraad met de melding dat hij moet verschijnen voor de deontologische commissie van de gemeenteraad.  Aanleiding is de publicatie van een (voor de Burgemeester en haar vazallen) vernietigend schrijven van het managementcomité van de stad en het OCMW, waarin ze zich beklagen over “intimidaties, pesten, repressie, enz…” door leden van het schepencollege.

Enkele van die politiek-benoemde ambtenaren moeten nu het vuile werk opknappen voor mevrouw de “Burgemeester”. Door de publicatie van de brief voelen enkelen zich geschonden in hun privacy.  Het is nogal duidelijk dat mevrouw De Jonge het lef niet heeft om haar vuile klusjes zelf op te knappen, en daar dan maar ambtenaren voor inschakelt die schatplichtig zijn aan bepaalde meerderheidspartijen.

Guy D’haeseleer :  ” Het schrijven van het MAT is nooit gezien in de politieke geschiedenis van deze stad. Nooit werd een schepencollege door de hoogste ambtenaren van de stad zo op de korrel genomen. De bevolking heeft het recht om te weten wat er op het stadhuis allemaal fout loopt sinds mevrouw De Jonge is aangetreden.  En als mevrouw de Jonge denkt dat ze me monddood kan maken door een doorgestoken één-tweetje op te zetten met enkele van haar bevriende ambtenaren, kan ik haar nu al zeggen dat ze van een kale reis zal thuiskomen.  De bevolking heeft het recht om te weten wat er op het stadhuis verkeerd loopt.

Ik zal het voor alle duidelijkheid nog eens herhalen : ik zal NOOIT zwijgen over wat er fout loopt op het stadhuis. Ik zal NOOIT meespelen in een operatie doofpot, integendeel.  Het stadsbestuur kan misschien het personeel intimideren, maar ik vrees dat dit bij mij het omgekeerde effect heeft. Wordt zeker vervolgd…”.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...