Geen verdere versnippering : Groep Corijn – Vanderpoorten steunt Forza Ninove project

Verdere versnippering binnen oppositie zou alleen maar goed zijn voor huidige coalitie

Forza Ninove is blij dat de groep rond gemeenteraadsleden Rudy Corijn en Veerle Vanderpoorten beslist heeft niet apart naar de kiezer te trekken, maar gehoor te geven aan de oproep van Forza Ninove om de oppositiekrachten niet verder te versnipperen. Dit zou immers alleen maar in de kaart spelen van de huidige monstercoalitie. Forza Ninove is de grootste partij van de stad en het kiessysteem speelt volop in haar voordeel. Hoe groter de partij, hoe minder extra stemmen er nodig zijn om meer zetels in de wacht te slepen. Indien de partij erin slaagt om 1.620 stemmen te winnen, heeft de huidige coalitie geen meerderheid meer en kan er eindelijk, na zoveel jaren van links beleid, een ander en vooral beter bestuur op de been worden gebracht.

Forza Ninove heeft steeds als doelstelling gehad om zoveel mogelijk Vlaamsgezinde Ninovieters te verzamelen rond 1 lijst.  De groep rond de gemeenteraadsleden Rudy Corijn en Veerle Vanderpoorten hebben zich volledig akkoord verklaard met het programma van Forza Ninove.

Persoonlijke ambities zijn immers totaal ondergeschikt aan het hogere doel, namelijk zorgen voor een nieuwe, frisse wind in het beleid van onze stad. De toetreding van deze gemeenteraadsleden zal dan ook geen enkel effect hebben op de reeds vrijgegeven samenstelling van de kandidatenlijst.

Forza Ninove zal, met vereende Vlaamse krachten, alles uit de kast halen om de Ninovieters te geven waar ze al zo lang op wachten : een krachtdadig stadsbestuur dat de problemen onder ogen durft te zien, daar klaar en duidelijke standpunten over inneemt en zonder taboes rechtuit zegt waar het op staat.  Enkel op deze manier kunnen we opnieuw zorgen voor een Vlaams, veilig  en leefbaar Ninove.

Ilse Malfroot

Voorzitter

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...