FORZA TV : Forza Ninove roept supporters op om WK-wedstrijden te bekijken in lokaal stamcafé! Ninoofse horeca opnieuw te kijk gezet!

Ninoofse Horeca gebroodroofd door initiatief stadsbestuur!

Vijgen na Pasen”…

We maakten in het verleden al duidelijk met welke maatregelen en beloftes de bestuursmeerderheid de Ninoofse Middenstand tegemoet treedt. De Horeca maakt een belangrijk deel uit van de middenstand en net als hun collega’s (die niet onder de Horeca vallen) bedacht de bestuursmeerderheid ze met een Nieuwjaarsgeschenkje (GR december 2017)  dat hen nog tot met de Wereldbekerfinale voetbal zal heugen.

Federaal kennen we de invoering van de “witte kassa’s”, de rookverbod-saga die sinds jaren dezelfde Horecasector op kosten jaagt (aanvankelijk door verplichte plaatsing van rookafvoertoestellen,  nadien een verbod “tout-court”. Hierdoor werden, ten behoeve van rokers,  terrassen en aparte ruimten ingericht en gefinancierd.  Dit alles kost geld. Veel geld.  Dus elk initiatief dat de lokale horeca kan ondersteunen, verdient aanbeveling. Zo dacht ook de bestuursmeerderheid in onze Wortelstede.

Iedereen die niet een tijdlang naar de planeet Mars met vakantie was, weet dat het WK-voetbal vanaf 14 juni van start gaat. Een evenement dat zowat de hele planeet in de ban zal houden. Enkelingen dromen zelfs van de titel Wereldkampioen voor “onze” Rode Duivels. Een uitgelezen gelegenheid voor de “Horeca” om zijn gram te halen, en een appeltje tegen de traditionele fiscale dorst-der-overheden aan te leggen.

Lokale horeca-uitbaters staan andermaal in de kou !

Welnu: dàt was nu net buiten de vindingrijkheid van ons aller ”Stadsbestuur” gerekend. Op de OCMW-site zullen de voetbalminnende Ninovieters op een reusachtig scherm, in een uiterst luxueuze (VIP) tent en mét “hapje-tapje”  alle wedstrijden kunnen volgen.  Initiatieven  als een Pop-Up Bar schieten als paddenstoelen uit de grond. Om veiligheidsredenen  besliste de bestuursmeerderheid  een “Garden of Eden” te gunnen aan een Liedekerkse evenementengroep die in 2016 het levenslicht zag en naar de naam “Veaudeville” luistert. En die op één centrale plaats (?!) wordt ingepland om versnippering en overlast in  het hele stadscentrum te vermijden. Ik dacht dat bevolkingsconcentraties nu net het speelterrein van personen met terroristische intenties waren.  Een ware “vaudeville” maar dan eentje met de wrange smaak van drogredenen voor de Ninoofse Horeca. Maar…

De cafébazen hoeven hier echt niets achter te zoeken. Volgens Dhr. Torrekens (te lezen in HLN) zal de pop-up bar sluiten om 22.00 uur zodat het voetbalminnend volkje kan afzakken naar de plaatselijke cafés. Wie gelooft nu dergelijke onzin. De nabesprekingen zullen wel ter plaatse gevoerd worden toch? Tenminste:  door wie ‘s anderendaags bij het ochtendgloren in de auto, op de trein of fiets niet onderweg naar het werk zal zijn.

Forza Ninove verzet zich absoluut niet tegen evenementen allerhande. Waar we wel een probleem mee hebben is dat dit ten koste zal zijn van de horeca-zaken die dag in dag uit, ook in periodes waarin er niet veel activiteiten zijn, moeten trachten te overleven. En als er dan eens een mogelijkheid is, zoals een WK, om de omzet wat op te drijven en wat ademruimte te creëren, dan neemt dit stadsbestuur en initiatief waardoor heel wat mensen weg zullen worden getrokken uit hun traditionele stamcafé en een vereniging die niets met de stad te maken heeft met de kersen op de taart gaat lopen.

Met dank aan dit stadsbestuur in het algemeen, en de VLD in het bijzonder: ooit de partij van de lokale middenstand….

Dirk Van Herreweghe

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...