Forza Ninove zwaar ontgoocheld over uitvoering camera-dossier -Aantal camera’s binnenstad gehalveerd

Forza Ninove zwaar ontgoocheld over uitvoering camera-dossier

Aantal camera’s binnenstad gehalveerd

Forza Ninove is zeer ontgoocheld over de uitvoering van het cameradossier. Acht jaar geleden werd bepaald dat er 23 camera’s zouden komen in de binnenstad +  ANPR camera’s op de ring rond Ninove.  Oorspronkelijk was een budget voorzien van 1.5 miljoen euro. Nadien is dit afgezwakt tot 1 miljoen euro.  Uiteindelijk zal er slechts 400.000 euro geïnvesteerd worden in de camera’s. Het aantal voorziene camera’s in de binnenstad wordt hierbij gehalveerd naar 12.

Men zou toch mogen verwachten dat er, na de verschillende gewapende overvallen en toenemende criminaliteit, nog méér zou geïnvesteerd zou worden in de veiligheid van de burger. De toestand is er de laatste 8 jaar immers niet beter op geworden. Niets is minder waar.  In plaats van méér in te zetten op veiligheid wordt het oorspronkelijk camera-plan serieus gereduceerd.  Onbegrijpelijk dat men opnieuw opteert om half werk af te leveren.

Bovendien is geen enkele euro voorzien om meer agenten aan te werven die de beelden van de ANPR-camera’s in real time kan opvolgen. Wat zijn we in  onze stad met ANPR-camera’s als er geen extra personeel is voorzien om de beelden te bekijken en te interpreteren en geseinde voertuigen te onderscheppen.   Guy D’haeseleer : “Het is alsof men een baby te slapen legt, op de slaapkamer de babyfoon insteekt, deze vervolgens in de woonkamer uittrekt, en dan de dag nadien zegt dat de baby goed geslapen heeft.”

Dit is nog maar eens het bewijs dat dit stadsbestuur niet volop wil inzetten op veiligheid in onze stad.  Het voorgestelde plan is meer bedoeld om de bevolking te sussen en de schijn te wekken dat veiligheid belangrijk is. Forza Ninove wil dan ook dat er geen half werk wordt geleverd en we voluit gaan in het veiligheidsdossier.

Forza Ninove zal op de gemeenteraad van september volgende constructieve voorstellen doen:

  • uitvoering van het volledige cameraplan zoals oorspronkelijk was voorzien;
  • opnieuw invoeren van de 24-urenpermanentie op het commissariaat;
  • gevoelige uitbreiding van personeelskader;
  • het herschikken van het opdrachten met focus op recherche en interventie.

Guy D’haeseleer

Fractieleider Forza Ninove

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...