Forza Ninove wil stopzetting opvang vluchtelingen – Concentratie vreemdelingen in Meerbeke in buurt school onaanvaardbaar

Forza Ninove wil stopzetting opvang vluchtelingen in Ninove

Concentratie vreemdelingen in Meerbeke in buurt school onaanvaardbaar

Forza Ninove wil met onmiddellijke ingang de stopzetting van de opvang van vluchtelingen in onze stad.

Meerbeke moet nu, naast de komst van een moskee, ook opdraaien voor het gros van de vluchtelingen.

Ten eerste vinden we het onverantwoord dat de stad besloten heeft om 6 extra nieuwbouwappartementen en 1 studio te huren in de Nieuwstraat te Meerbeke. Dit bovenop de reeds aanwezige voorzieningen voor vluchtelingen. Ook de vroegere onderpastorij van Meerbeke, tevens gelegen in de Nieuwstraat, pal tegenover de lagere school, wordt momenteel in gereedheid gebracht om vluchtelingen op te vangen.  Dit betekent dat ongeveer 20 vluchtelingen worden geconcentreerd in één straat in Meerbeke.   Het gros zou vanaf mei 2016 hun intrek nemen in de woningen te Meerbeke.

Forza Ninove wil dat de vluchtelingen in eerste instantie opgevangen worden in de eigen regio.  Bovendien maken de gebeurtenissen van de laatste dagen andermaal duidelijk dat de vluchtelingen die ons land binnenkomen onvoldoende gescreend zijn. Meerdere daders van de recente aanslagen kwamen als vluchteling ons land binnen.  Wij zijn van mening dat er geen enkel risico mag genomen worden, en er alles moet aan gedaan worden om onze bevolking te beschermen.

De opvang van vluchtelingen in onze stad moet dan ook met onmiddellijke ingang worden stopgezet.  Hiermee geven we een duidelijk signaal aan de overheden dat het zo niet langer verder kan, en de veiligheid van onze burgers absolute prioriteit moet zijn.

Forza Ninove wil ook dat de burgemeester op basis van de openbare veiligheid een verbod oplegt voor de ingebruikname van de moskee te Meerbeke. Deze moskee zal sowieso nieuwe moslims aantrekken uit het Brusselse hetgeen gezien de omstandigheden absoluut te vermijden is. Bovendien heeft men geen enkele controle op wat er in de moskee zal worden verkondigd, laat staan wie deze moskee zal frequenteren.

Forza Ninove hekelt ook het feit dat alle andere Ninoofse partijen blind blijven voor de rampzalige gevolgen van het open-grenzen-beleid.  Er zijn nu genoeg onschuldige doden en gewonden gevallen. Het is hoog tijd om moedig te zijn en de enige conclusie te trekken uit de recente gebeurtenissen, en dat is een complete immigratiestop.

Guy D’haeseleer

Fractieleider Forza Ninove

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...