Forza Ninove wil parkeerverbod voor vrachtwagens op de Brusselsesteenweg

Forza Ninove is reeds lang vragende partij voor een parkeerterrein voor vrachtwagens van bestuurders die met hun vrachtwagen na het werk naar huis moeten rijden. Dit zou de overlast in vele straten serieus beperken.

Wij vinden het echter niet kunnen dat reeds geruime tijd ettelijke vrachtwagens zich parkeren langsheen de Brusselsesteenweg. Deze vrachtwagens zijn naar verluidt afkomstig van een grote transportfirma uit het Brusselse. Men parkeert zelfs de vrachtwagens aan de uitrit van handelszaken waardoor men bij het verlaten van de handelszaak geen enkel zicht heeft op het aankomende verkeer hetgeen uiterst gevaarlijke situaties creëert.

Geen nachtrust en sluikstort

Vele bewoners van de Brusselsesteenweg kunnen vanaf 3 à 4 uur ’s nachts een deugddoende nachtrust vergeten wanneer de chauffeurs hun voertuigen laten warmdraaien voor hun vertrek naar hun bestemming. Het kan niet de bedoeling zijn dat grote firma’s de openbare weg gebruiken als collectieve staanplaats.

Vooral de bewoners van de Brusselsesteenweg lijden momenteel erg onder deze overlast. Forza Ninove zal dan ook vragen om een parkeerverbod in te voeren op de Brusselsesteenweg, net zoals men dat in de naburige gemeente Roosdaal heeft gedaan.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...