Column Dirk Van Herreweghe Forza Ninove wil oplossing voor skatepark

Afbraak skatepark te vroeg

Tijdens de jongste gemeenteraad werd het bestek voor de overheidsopdracht: ‘levering en montage van skatetoestellen van een modulair skatepark te Ninove’ goedgekeurd. Het skatepark wordt afgebroken van 19 tot en met 23 april.

Ilse Malfroot vreest dat de afbraak veel te vroeg gebeurt. De opbouw van een skatepark vergt veel voorbereidingswerk. Alleen al de modulaire opbouw , het lassen en monteren duurt al snel 2 tot 3 maand. Dit wil dus zeggen dat de skaters, BMX-ers, steppers… gedurende geruime tijd hun favoriete sport niet zullen kunnen beoefenen.

Skatepark langer laten staan of verplaatsen naar indoor locatie

Dit kan niet de bedoeling zijn stelt het gemeenteraadslid voor Forza Ninove. Ze zal op de gemeenteraad  van maandag 29 maart 2 voorstellen doen, zodat de ’urban sporters’ hun hobby blijvend kunnen beoefenen.

  1. Ofwel laat men de ‘oude’ toestellen staan tot wanneer de nieuwe kunnen worden geplaatst.
  2. Ofwel   worden de oude toestellen onmiddellijk heropgebouwd in een leegstaand industrieel pand in de buurt zodat dat  het jonge volkje zijn favoriete activiteiten indoor kan blijven oefenen. Bovendien biedt een indoor (skate)piste nog bijkomende voordelen.

Een indoor Clubwerking ‘urban sports’ uitbouwen

Indoor activiteiten ( skaten, BMX-en, steppen,..) blijven het hele jaar mogelijk, onafhankelijk de weersomstandigheden. Er zou zelfs een volledige clubwerking met indoorlessen opgezet kunnen worden. De “urban sports” genieten steeds meer van een groeiende populariteit. Het zou de stad Ninove sieren mocht ze in dezen het voortouw nemen.

De vroegere textielfabriek aan de Burchtdamsite, (ex Moeremans fabriek) zou hiervoor perfect dienstig kunnen zijn. Bonus: het pand is eigendom van Stad Ninove. Ook de Fabeltasite zou in afwachting van een definitieve toewijzing gehuurd kunnen worden van de eigenaar.

Forza Ninove hoopt  dat de gemeenteraad dit voorstel volgt en zich het predikaat “Jeugdvriendelijke stad” kan toeëigenen.

Dirk Van Herreweghe
Hoofdredacteur

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...