Voorstel Forza Ninove om tablets aan te kopen voor rustoorden unaniem goedgekeurd

Door de strenge quarantaine-maatregelen in deze Corona-tijden is het zo dat het gebrek aan contact met familie heel zwaar valt bij de bewoners van de rustoorden. Voor de meeste senioren is het wekelijks bezoekje van familie en vrienden het moment bij uitstek waar ze naar uitkijken.

Dit sociaal en familiaal contact is nu al een aantal weken volledig verdwenen. Forza Ninove wil dan ook gebruik maken van de moderne technologie om dit visueel contact in de mate van het mogelijk te herstellen.

Voorstel tot aankoop van tablets ten behoeve van de Ninoofse rustoorden om de communicatie tussen bewoners en hun familie te bevorderen, unaniem goedgekeurd

Op de gemeenteraad van 23 april legde Volksvertegenwoordiger en Fractieleider Guy D’haeseleer dan ook het voorstel ter stemming ” tot de aankoop van tablets ten behoeve van de Ninoofse rustoorden om de communicatie tussen bewoners en hun familie te bevorderen”.

Dit voorstel werd unaniem goedgekeurd. De afspraak werd gemaakt dat het stadsbestuur binnen de maand het voorstel tot uitvoering zou brengen.

Er werd tevens beslist om onmiddellijk ook een aanvraag in te dienen voor het project “Virtual Hugs” (virtuele knuffels). Het is een samenwerkingsproject tussen Consultingbureau Deloitte, de sociale onderneming Close the Gap en de Brusselse universiteit VUB. Zij schenken tablets en smartphones aan ouderen en patiënten tijdens deze coronacrisis om de eenzaamheid in ziekenhuizen en woonzorgcentra tegen te gaan. Indien de stad echter niet weerhouden wordt voor dit project, zal ze zelf overgaan tot aankoop van de nodige tablets in overleg met de 4 Ninoofse rustoorden.

Deze tablets kunnen trouwens ook na het Corona-tijdperk verder blijven dienst doen als communicatiemiddel.

Forza Ninove blij met steun voor voorstel.

Forza Ninove is blij dat de gemeenteraad dit voorstel unaniem goedkeurde. Het zal ook in de toekomst een constructieve oppositie voeren wanneer het kan, doch keihard zijn voor dit stadsbestuur wanneer het moet.

Guy D’haeseleer, Fractieleider Forza Ninove, Volksvertegenwoordiger

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...