Forza Ninove wil harde aanpak van de agressie tegen sociaal assistenten van het Ninoofse OCMW

Forza Ninove wil harde aanpak van de agressie tegen de sociaal assistenten van het Ninoofse OCMW

Forza Ninove wil het leefloon van agressieve OCMW-cliënten afnemen

Sinds een 6-tal weken wordt vooral het personeel van de sociale dienst bedreigd door een erkend asielzoeker.

Betrokkene komt met de regelmaat van de klok amok maken in en rond de diensten van het OCMW. Zo werden al meerdere printers beschadigd en werd er zelfs een poging ondernomen om de printers in brand te steken.  Ook wordt betrokken regelmatig gespot met allerhande voorwerpen zoals o.a. knuppels. Het ene incident volgt het andere op. De medewerkers werden al bekogeld met appels en worden persoonlijk bedreigd, ook na de werkuren.

Reeds verschillende malen moest alle toegangsdeuren worden afgesloten om erger te voorkomen. Het personeel dient zich dus letterlijk op te sluiten tot de betrokkene weg is. Medewerkers worden soms gevolgd tot aan hun wagen.

Cliënten ontvangen onder politiebegeleiding is onaanvaardbaar

Dit is geen alleenstaand geval. Forza Ninove stelt vast dat sommige cliënten zo agressief zijn dat ze enkel nog kunnen ontvangen worden door de sociaal assistenten onder politiebegeleiding. Dit is absoluut onaanvaardbaar.

Veiligheid van de medewerkers heeft voorrang: geen respect  = geen leefloon!

Het kan nooit de bedoeling zijn dat medewerkers dagelijks met angst naar hun werk moeten komen. Men kan ook niet wachten tot er zich een ernstig incident voordoet met slachtoffers.

Forza Ninove eist dan ook onmiddellijk een keihard optreden van de politiediensten om de rust te herstellen. Tevens willen wij het leefloon afnemen van elke cliënt die agressief gedrag vertoont. Wie geen respect heeft voor de sociale medewerkers, verdient volgens ons ook geen leefloon.

Guy D’haeseleer, Dany Goessens, Dirk Van Opdenbosch, Sanne Planke, leden van het BCSD voor Forza Ninove.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...