Forza Ninove wil extra veiligheidsmaatregelen bij fuiven in “De Kuip”. Veiligheid “Kuipgangers” en nachtrust omwonenden niet gegarandeerd

Forza Ninove ontving de laatste weken verschillende  getuigenissen van jongeren die aanwezig waren op een fuif in “De Kuip”.  De fuiven in “De Kuip” worden al een ganse tijd ontsierd door vechtpartijen op de parking, gevallen van steaming en het lastig vallen van meisjes in de onmiddellijke omgeving van “De Kuip”. Vorig weekend werden zelfs meisjes lastig gevallen aan de ingang van de fuifzaal.  De aanwezige portiers melden dat de toestand oncontroleerbaar is, gezien het steeds grote groepen hoofdzakelijk allochtone amokmakers betreft, die ook nog in het bezit zijn van stokken, boksijzers, enz..

Het is ook een feit dat de Politie, wegens gebrek aan mankracht, de toestand niet langer kan beheersen.

Los van het feit dat Forza Ninove steeds heeft gezegd dat de inplanting van de fuifzaal, middenin een woonbuurt, een slechte zaak was,  willen we dat er dringend extra maatregelen worden genomen om ten eerste de veiligheid van de fuifgangers te verzekeren en de nachtrust van de omwonenden te respecteren. Er dient tegen de amokmakers keihard opgetreden te worden.

Guy D’haeseleer zal de problematiek aankaarten op de volgende gemeenteraad.

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...