Forza Ninove wil dat de terrassen van de horeca kunnen blijven tijdens kermis!

Horeca uitbaters boos: uitgebreid terras moet weg tijdens kermis

De langverwachte kermis mag doorgaan. Eindelijk wat positief nieuws voor de kindjes en de foorkramers.  De kermis brengt steeds veel volk op de been naar de foorkramen, en uiteraard naar de terrasjes.  Zo hoopt ook de horeca, onder een stralend zonnetje, op een druk weekend met goede verdiensten, na de lange sluiting.

Groot was echter de verbazing toen de horeca-uitbaters gisteren van de dienst ‘Lokale Economie’ de boodschap kregen dat hun ‘uitgebreid’ terras, wat hen de mogelijkheid biedt om voldoende afstand te voorzien tussen de tafels,  weg moest voor 5 dagen, omdat de kermis wordt opgezet.

De horeca-uitbaters vielen uit de lucht toen ze hiervan op de hoogte werden gebracht en zijn hier terecht niet gelukkig mee! Deze laattijdige communicatie valt niet in goede aarde bij de Ninoofse ondernemers en typeert uiteraard de houding van het stadsbestuur. Het is een zoveelste blunder die past in het Ninoofse corona – blunderboek.

De horeca uitbaters ontvingen een vergunning voor hun uitgebreid terras, tot eind augustus, en dit zonder bijkomende voorwaarden. Ze zien dan ook niet in waarom hun terras nu plots weg moet. De vrije ruimte op de foto toont aan dat er zeker nog voldoende vrije ruimte is voor een aantal extra tafeltjes, zodanig dat de klanten, buiten, op veilige afstand, kunnen genieten van een zomers terrasje.

Momenteel meten we in bepaalde steden en gemeenten, een stijging van het aantal corona besmettingen, wat de angst op besmetting bij de bevolking opnieuw doet groeien. Mede daarom is de angst om binnen plaats te nemen, des te groter. En dit zullen de horeca uitbaters zeker voelen, nu ze moeten inboeten aan extra ruimte die absoluut noodzakelijk is!

We begrijpen deze beslissing van het stadsbestuur dan ook niet. Net nu er nood is aan extra buitenruimte, neemt het stadsbestuur deze beslissing. Onterecht en onbegrijpelijk. Forza Ninove vraagt dan ook dat het stadsbestuur eindelijk het gezond verstand gebruikt, en de extra toegekende terrasplaatsen ook tijdens de kermis kunnen benut worden, zodat iedereen de nodige afstand kan bewaren.

Ilse Malfroot

Vlaams Volksvertegenwoordiger

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...