Forza Ninove wil toestroom vreemdelingen in sociale woningen stoppen.

Forza Ninove stelt vast dat steeds meer vreemdelingen hun intrek nemen in de Ninoofse sociale woningen.  De wachttijd bedraagt intussen 4 tot 7 jaar al naargelang de gezinssituatie.  We merken steeds vaker dat Ninovieters die niet op de private huurmarkt terechtkunnen onredelijk lang moeten wachten op een sociale woning.  De wachtlijsten zijn veel te lang.

Voorrang voor Ninovieters die minimum 50% van hun leven in Ninove wonen

Forza Ninove wil de toestroom van vreemdelingen in de Ninoofse sociale woningen stoppen en voorrang geven aan inwoners die minimum 50% van hun leven in de stad wonen.  Hoe langer men in Ninove gewoond heeft, hoe vlugger men een sociale woning zal toegewezen krijgen. We zijn het in eerste instantie aan deze Ninovieters verplicht om een oplossing te bieden voor hun probleem om een betaalbare woning te vinden. Zij betalen tenslotte al vele jaren belastingen in onze stad.

Sociale woonwijken worden steeds meer getto’s

Forza Ninove stelt ook vast dat steeds meer sociale woonwijken vreemdelingengetto’s worden waar steeds minder Nederlands wordt gesproken.  Via de invoering van strengere regels inzake sociale binding kan men dit proces tegengaan.  Forza Ninove zal een voorstel indienen op de volgende gemeenteraad om het toewijzingsreglement te wijzigen.  Via dergelijk reglement wil men de wachttijd voor een sociale woning voor de Ninovieters verkorten en de instroom van vreemdelingen tegengaan.

Guy D’haeseleer

Fractieleider Forza Ninove

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...

5 reacties

 1. Patricia schreef:

  Ondanks die wachttijden, kan de wetgeving over huursubsidie toch al veranderd worden en het bedrag hoger maken tot 700 huishuur. Dan worden we vlugger geholpen dan dat we moeten wachten tot de volgende verkiezingen.

 2. Kris vermoesen schreef:

  Zo zou het moeten zijn. Uw eigen volk dat belastingen betaald en alleenstaande moeders en vaders dat er maar moeilijk toe komen een woning te huren in de privé. Zij hebben het recht voorrang te hebben op een sociale woning. Mensen dat naar hier komen en profiteren van ons veel te laks beleid,dat moet hier niet zijn! Zij die werken belastingen betalen en België vooruit helpen zijn meer dan welkom. De rotte appels moeten eruit !!!

 3. Gilbert schreef:

  Hopelijk halen jullie overal een absolute meerderheid zodat die linkse hypocrieten buiten zitten en onze eigen mensen die al gans hun leven hebben bijgedragen voorrang krijgen .

 4. Evy dhondt schreef:

  Dat is waar wij woonen al heel ons leven en wij hebben geen recht voor een huis

 5. Ludwig schreef:

  U heeft groot gelijk
  Hopelijk bij de volgende verkiezingen een volstrekte meerderheid.