Forza Ninove tegen verkeersluw maken van de binnenstad – Verlies parkeerplaatsen rampzalig voor handelaars

Forza Ninove tegen verkeersluw maken van de binnenstad

Verlies parkeerplaatsen rampzalig voor handelaars

Forza Ninove is absoluut gekant tegen de plannen van het Ninoofse schepencollege om de binnenstad (Burchtstraat, Oudstrijdersplein, Beverstraat) verkeersluw te maken.

Door deze maatregel zou in deze handelswijk de helft van de parkeerplaatsen verdwijnen, wat rampzalig is voor de betrokken handelszaken die het nu al moeilijk hebben.

Het geplande winkelcentrum aan de Brakelsesteenweg te Outer zal sowieso al grote concurrentie betekenen voor de handelszaken in de binnenstad.  Met deze plannen worden de klanten weggejaagd uit het centrum, waar nu al een acuut gebrek aan parkeerplaatsen is.

Bovendien is het zo dat de parkeerplaatsen aan het OCMW en het Twijndersplein op middellange termijn verdwijnen, aangezien er op die locaties bouwprojecten worden voorzien. Ongeveer 80 handelszaken zullen rechtstreeks schade ondervinden van deze plannen. Het zal een duidelijke impact hebben op de tewerkstelling van de in totaal ongeveer 160 personeelsleden die in deze handelszaken zijn tewerkgesteld.

Politieke spelletjes op kap van de handelaars

Forza Ninove is ook onthutst na het lezen van het persartikel waarin de schepenen doodleuk meedelen dat dit een compromis is tussen de partijen. Forza Ninove waarschuwde reeds bij het aantreden van deze ondemocratische meerderheid dat o.m. de ideeën voor een verkeersvrije/verkeersluwe binnenstad de doodsteek zou betekenen voor de handelaars.  Toch stellen we vast dat een partij met 1 zetel in de gemeenteraad (Groen!) erin slaagt om, samen met haar kartelpartner SP.a  alle andere partijen te doen toegeven.  Hoe kan een partij als de VLD, die pretendeert de belangen van de middenstanders te verdedigen, dit laten gebeuren? De prijs voor de burgemeesterssjerp loopt intussen hoog op.

Het project voor de binnenstad moet niet het resultaat zijn van een compromis tussen politieke partijen. Het zou een doordacht, toekomstgericht, en door de handelaars gedragen project moeten zijn dat de handelaars ondersteunt, en kopers naar de stad lokt, i.p.v. ze weg te jagen.

Voorstel afvoeren

Forza Ninove zal op de volgende gemeenteraad, nu donderdag, dan ook een voorstel ter stemming voorleggen om af te zien van dit project, zoals het nu voorligt.

In plaats van de Ninoofse middenstand te ondersteunen, worden er projecten gelanceerd die de doodsteek betekenen voor de handelaars. Forza Ninove vraagt dan ook aan het Ninoofse Schepencollege te stoppen met het lanceren van onhaalbare, uiterst schadelijke en niet gedragen projecten. Wij willen dat de wil van de handelaars wordt gerespecteerd!!

Guy D’haeseleer

Fractieleider Forza Ninove

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...