“Forza Ninove Solidair” lanceert “terug-naar-school-actie” en deelt 400 pakketjes schoolmateriaal uit

Forza Ninove lanceert 4de sociale actie

Het sociaal project van Forza Ninove, “Forza Ninove Solidair” dat gefinancierd wordt door de helft van alle inkomsten van onze partij (eetfestijn, afdrachten mandatarissen, ledengelden, enz …) neemt alweer een nieuw initiatief. Na de succesvolle opeenvolgende acties (mondmaskeractie, onze steun aan de lokale groeps-kinderopvang en onze steunactie voor de lokale horeca) komt er dit jaar al een 4de initiatief, de “terug-naar-school-actie”.

Veel Ninoofse gezinnen hebben het moeilijk

Veel Ninovieters hebben moeite om elke maand opnieuw de eindjes aan elkaar te knopen. Ook de start van het schooljaar in september gaat gepaard met extra kosten. Deze mensen kunnen dan ook een extra steun best gebruiken, zeker tijdens deze coronacrisis die maar blijft duren.

Terug-naar-school-actie

Daarom is “Forza Ninove Solidair” met een “terug-naar-school-actie” gestart. Via dit initiatief geven wij 400 basispakketten schoolmateriaal weg. Telkens 200 voor respectievelijk het basisonderwijs en het secundair onderwijs.

De pakketten zijn samengesteld uit : pakje Fluostiften (3 stuks), pakje met 10 balpennen, een gom, Pritt-stick lijm, een pakje kleurstiften (12 stuks), een Atomaschrift A4, een tintenkiller van BIC, 12  gewone potloden HB met gom, 12 kleurpotloden, 1 schaartje (ronde kop voor basis en gewoon voor secundair), 1 opbergtasje, 1 lat van 30 centimeter transparant, 1 scherper.

Voor het secundair onderwijs komt daar nog bij: 1 passer + 1 geodriehoek.

1 aanvraag per gezin!

Om zoveel mogelijk gezinnen te kunnen helpen beperken we het aantal pakketten tot 1 per gezin.

Samenwerking met lokale handelaars

Forza Ninove tracht voor haar sociale projecten zoveel mogelijk samen te werken met lokale handelaars. Speciale dank gaat dan ook uit naar onze Ninoofse lokale handelaar in Kantoor- en schoolbenodigdheden Avoux die zorgde voor de levering van kwaliteitsproducten.

Voorrang voor leden Forza Ninove

Aangezien we budgettair verplicht zijn om het aantal pakketten te beperken zal 75% van de pakketten voorzien worden voor kinderen van leden van Forza Ninove. Zij genieten absolute voorrang! De overige pakketten zullen via lottrekking toegekend worden.

Forza Ninove hoopt op deze manier de financiële last die de start van het schooljaar voor veel ouders met zich meebrengt enigszins te verlichten.

Aanvragen kan ENKEL via de Forza Ninove -facebookpagina of door volgend formulier in te vullen:

    Guy D’haeseleer , Voorztter

    Goessens, Secretaris en Coördinator van “Forza Ninove Solidair”

    Freida Taylor, bestuurslid

    Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...