Forza Ninove-mandatarissen staan zitpenning van maart/april af voor aankoop mondmaskers

Forza Ninove stelt met steeds grotere verbazing vast dat er maar geen oplossing komt voor het feit dat veel van onze gezondheidswerkers in rusthuizen en de thuiszorg in totaal onveilige omstandigheden hun job moeten uitoefenen. Dat deze mensen, die reeds weken in de frontlinie staan, hun persoonlijke gezondheid op het spel moeten zetten om voor anderen te zorgen is hemeltergend. Dit is onaanvaardbaar in een zogenaamde welvaartsstaat.

Op een gemeenschappelijke fractievergadering die via videoconferentie werd gehouden en waaraan zowel de gemeenteraadsleden als de BCSD-leden deelnamen, werd beslist om zelf onze bijdrage te leveren ten bate van het welzijn van onze Ninoofse gezondheidswerkers.

Alle Forza Ninove-mandatarissen staan hun zitpenningen van maart en april af voor een bedrag van ongeveer 7.000 euro.

Teneinde in eerste instantie onze appreciatie uit te drukken voor al het werk dat deze gezondheidswerkers reeds weken aan een stuk verzetten maar tegelijkertijd ook voor een deel van de oplossing te kunnen zorgen voor de onveilige omstandigheden waarin ze moeten werken, zal er voor een bedrag van 7.000 euro aan mondmaskers aangekocht worden.

Om dit bedrag samen te brengen en het initiatief financieel te kunnen realiseren hebben alle Forza Ninove-mandatarissen beslist om hun zitpenningen van maart en april af te staan. De contacten met mogelijke leveranciers zijn intussen gelegd om zo vlug mogelijk over het materiaal te kunnen beschikken.

Ze zullen ter beschikking worden gesteld van o.a. Ninoofse rustoorden, thuisverplegers en iedereen die in aanmerking komt met besmette personen. We hopen hiermee ons steentje te kunnen bijdragen in deze moeilijke tijden.

Uw mandatarissen:

Guy D’haeseleer, Dany Goessens, Ilse Malfroot, Rudy Corijn, Raf Waltniel, Caroline Vanbrabant, Gerd Rassaerts, Hedwig Steenhout, Renaat Raes, Femke D’hondt, Dirk Verdoodt, Bavo Ardans, Stefaan Van Schepdael, Sophie Tiebergijn, Levi Verberckmoes, Dirk Van Opdenbosch, Sanne Plancke, Luc Roelandt.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...