Forza Ninove eist verlenging gratis parkeren tot september om Ninoofse middenstand te steunen.

Forza Ninove neemt kennis van het feit dat vanaf 11 mei het parkeren in de binnenstad opnieuw betalend wordt en OPC dus opnieuw zal opduiken in de straten.

Vooreerst stelt Forza Ninove vast dat de nieuwe maatregelen geen enkele rechtsgrond hebben en dat zelfs op bepaalde private parkings dezelfde limieten worden opgelegd. Bovendien is het compleet onaanvaardbaar dat iedereen slechts een half uur gratis kan parkeren en dan opnieuw zijn wagen moet gaan opzoeken om een ticket te kopen. Gezien de lange wachtrijen die verwacht worden aan de winkels is dit totaal onhaalbaar en onrealistisch. Dit is Kafka ten top en opnieuw een extra bladzijde in het stilaan lijvig “parkeer-blunderboek” van de stad.

Forza Ninove pleit ervoor om de periode van gratis parkeren te verlengen tot september

Forza Ninove betreurt dat uitgerekend op de dag dat de winkels opnieuw mogen openen, na de lockdown, het systeem van betalend parkeren opnieuw wordt ingevoerd. De meeste handelaars hebben grote omzetverliezen geleden en we moeten er dan ook alles aan doen mensen ertoe aan te zetten om lokaal te kopen in Ninove. Wij willen dan ook dat het systeem van gratis parkeren dat werd ingevoerd tijdens de periode van lockdown wordt verlengd tot september waarna een evaluatie kan volgen. Het steunen van onze lokale economie moet nu absolute voorrang krijgen op de geldklopperij van het stadsbestuur en OPC.

Guy D’haeseleer, Voorzitter Forza Ninove

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...