Forza Ninove eist dat heksenjacht op parkeerders stopt!

NINOVE EIST DAT HEKSENJACHT OP PARKEERDERS STOPT

PARKEERBELEID IS PURE GELDKLOPPERIJ

Forza Ninove ontvangt dagelijks klachten van Ninovieters die totaal te goeder trouw hun parkeerschijf plaatsen, en toch een retributie onder hun ruitenwisser terugvinden.

Het is blijkbaar in Ninove een sport geworden om gebruikers van de blauwe parkeerschijf te beboeten.

Concreet is het zo dat vele parkeerders hun parkeerschijf zetten op het moment van aankomst. In principe is het zo dat wie zich om 9.43 parkeert, de wijzer van zijn parkeerschijf mag zetten op 10.00 uur. Wie tegenwoordig zijn kaart echter stipt op het uur van aankomst zet, in dit geval bijvoorbeeld om 9u40, wordt bedankt met een retributie van 15 euro. Het betekent nochtans dat mensen eigenlijk minder lang kunnen parkeren dan wettelijk is toegestaan, want ze maken geen gebruik van feit dat de wijzer van de parkeerschijf mag geplaatst worden bij het begin van het volgende halfuur.

Waar blijft de menselijkheid?

Mensen handelen dus compleet te goeder trouw, maar worden toch beboet. Forza Ninove eist dat deze schandalige praktijken onmiddellijk stoppen. Dit heeft niets meer te maken met een doordacht parkeerbeleid, doch alles met pure geldklopperij.

Op de site www.parkeren.be waar in de communicatie wordt naar verwezen, staat hier trouwens niets over vermeld.

Mensen worden uit onze stad weggepest!

Forza Ninove heeft reeds verschillende malen de bedenkelijke praktijken van OPC, onder toezicht en goedkeuring van het stadsbestuur, aangeklaagd.

In plaats van mensen naar onze stad te lokken, worden ze er meer en meer weggepest!

Gehandicaptenplaats Graanmarkt

Zo mogelijk nog schandaliger is dat nu ook gebruikers van de gehandicaptenparkeerplaats op de Graanmarkt worden beboet.  Op de Graanmarkt zijn namelijk een aantal Shop & Go – plaatsen voorzien, maar werd daarnaast ook voorzien in een parkeerplaats voor mensen met een handcap.  De Shop & Go – plaatsen werken met een sensor en geven de parkeerwachters een sein wanneer de maximum parkeertijd van 30 minuten verstreken is.

Jammer genoeg werd er ook een sensor geplaatst op de gehandicaptenparkeerplaats, hoewel deze plaats NIET werd aangeduid als Shop & Go zone. Met andere woorden geeft de sensor wel een signaal dat er moet worden beboet, hoewel dit absoluut NIET is aangegeven!

Forza Ninove stelt zich trouwens ook vragen bij de onbeschofte manier waarop vele mensen worden te woord gestaan door sommige parkeerwachters of in de shop van OPC.

Deze heksenjacht en geldklopperij moet dan ook onmiddellijk stoppen. Gemeenteraadslid Ilse Malfroot zal de bevoegde schepen hier de komende gemeenteraad over ondervragen.

 

Guy D’haeseleer                                                                    Ilse Malfroot

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...