Dit stadsbestuur is klinisch dood. Op naar een ander en beter beleid. Op naar Forza Ninove!

Iedereen herinnert zich nog hoe fier dit schepencollege was toen het, dankzij het overlopen van Joost Arents, op de valreep een meerderheid kon vormen en de grote winnaar van de verkiezingen, Forza Ninove aan de kant kon schuiven. De postjes konden opnieuw worden verdeeld onder de verliezers van de verkiezingen.

Het stond in de sterren geschreven dat een gezamenlijke afkeer van Forza Ninove geen afdoende bindmiddel was om efficiënt te besturen. Wat we sinds de start van deze anti-Forza Ninove coalitie hebben kunnen waarnemen binnen dit stadsbestuur, kent zijn gelijke niet. 

Ik verwijs hier bijvoorbeeld naar de brief waarmee Arents ontslag nam uit het directiecomité van het zwembad. Daarin had Arents het onder meer over “verschillende strategieën binnen de meerderheid, de besluiteloosheid en de onwil om het zwembad een toekomst te geven”. Verder in de brief beklaagde hij er zich over het feit dat de “personeelsproblemen blijven aanslepen” en “er geen knopen worden doorgehakt”. Hij zei ronduit dat het enkel nog ging om “het partijbelang en niet meer om het algemeen belang”.

Enige tijd geleden liet Arents zich trouwens het volgende ontvallen in de Standaard: “Arents steekt  niet onder stoelen of banken dat de partijen uit de coalitie elkaar het leven zuur maken, in plaats van samen sterk te staan ​​tegenover de gemeenschappelijke vijand in de oppositie. Hij is de spelletjes meer dan beu.”

Talrijke openlijke conflicten binnen de coalitie hebben we de laatste jaren mogen meemaken. De aanvaringen tussen enerzijds schepen Vande Winkel en anderzijds Michel Casteur en Alain Triest zijn werkelijk ontelbaar. Er ontstonden wisselmeerderheden. Voorstellen vanuit het schepencollege werden openlijk door bepaalde leden van deze coalitie afgebroken. En zo kan ik nog een eindje doorgaan.

Het ontslag van Vande Winkel en Groen uit het stadsbestuur is het trieste hoogtepunt van zoveel jaren ruziemaken. Triest!

En wie is hier de dupe van? Juist de Ninovieter.

Een ding is zeker: deze monstercoalitie is klinisch dood! Wij zijn klaar om er over een jaar de stekker uit te trekken.

Want de Ninovieter verdient veel beter! En daar kan alleen Forza Ninove voor zorgen, want elke stem voor een andere partij is een stem om deze coalitie verder te zetten of uit te breiden! Wij rekenen op u!

Guy D’haeseleer, Volksvertegenwoordiger

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...