Dirk Verdoodt op Forza Ninove -lijst op 14 oktober. Succes Dirk!

 

 

 

Wie is Dirk? 

Geboren (°26/11/1974) en getogen in Halle .

Jawel, geen echte Kaffegieter of Wettelkrabber, maar een Vaantjesboer uit Halle die na enkele jaren uit Ruisbroek is gevlucht  naar de toen nog vredige stad Ninove.  Velen kennen hem nog steeds als Dirk van het vroegere NinofTV of als de kok van de Ninoofse Sint Nicolaasvrienden.
Dirk voelt zich op zijn best onder de mensen waardoor je hem, als commissaris van FEN Europa – België, kan terugvinden op tal van carnavalsevenementen in binnen- en buitenland of tijdens de optredens van de Ninoofse Hazes imitator, Nico Stevens, wie hij wekelijks mag begeleiden als zijn vaste geluidstechnicus.

ERVARINGEN BEROEPSHALVE

– Zelfstandige sinds 2007 in videoproducties;

– 6 jaar beroepsambulancier geweest op de Dienst 100 met stationering bij het Rode Kruis van Halle en nadien op de spoeddienst van het AZ – Sint-Elisabeth te Zottegem;

– Nu reeds 10 jaar Division manager (verantwoordelijk voor 2 divisies) met specialisatie als gecertificeerd thermograaf Level 1, en in security Level 2. Binnen het bedrijf is hij verantwoordelijk voor de sales, de contacten met fabrikanten, het organiseren van beurzen en promoties en het geven van opleidingen binnen zijn 2 toegedeelde divisies.

VRIJE TIJD

– 5 jaar voorzitter geweest van het vroegere NinofTV met succesverhalen als:
o Sint Tv
o Urbi & Orbi (carnavalsfilmpjes met Nico & Tim)
o Youtube hit die nog steeds viraal gaat van de dronken visser (bereikte zelfs een Chinesees TV- programma)  https://www.youtube.com/watch?v=9FyXkBSPGPw

– 3 jaar raadslid geweest bij de Ninoofse Karnavalraad
– Lid van de Ninoofse Sint-Nicolaasvrienden
– FEN Europa België:
o Zetelend als adjunct secretaris in de Nationale beheerraad
o Regionaal voorzitter van Oost-Vlaanderen & Vlaams-Brabant
o Bezieler van FEN Europa in Tenerife (tweede grootste Carnavalsstad
ter wereld in de hoofdstad Santa Cruz).
– Vaste geluidstechnicus van Ninoofse Hazes imitator Nico Stevens
– Cameraman voor Forza TV

WAAROM FORZA ?

– VEILIGHEID

Forza Ninove is als enige Ninoofse partij de drijvende kracht achter het inzetten van beveiligingscamera’s op cruciale plaatsen.

– CARNAVAL

Als regionaal voorzitter van een Europese carnavalsfederatie ben ik van mening dat politiek en carnaval van elkaar gescheiden moet blijven. Al kan organisatorisch uiteraard het één niet zonder het ander. Forza Ninove heeft als enige politieke partij in Ninove volledig begrepen waarop ze zich moeten richten. En dat is het ondersteunen van de carnavalist in persoon en de groepen. Forza Ninove laat het carnaval in Ninove zijn eigenheid behouden én pleit ervoor dat groepen een onderdak krijgen en ze hun hobby kunnen blijven uitvoeren.  Het spreekt voor zich dat ik mij daar, als regionaal voorzitter van FEN Europa België Oost-Vlaanderen, voor de volle 100% wil achterzetten.

– VERENIGINGEN

Beroepshalve kom ik wekelijks in contact met verenigingen, al dan niet ondersteund door hun stads- of gemeentebestuur. In Ninove kan ik alleen maar vaststellen dat bepaalde organisaties reeds overgesubsidieerd werden door het huidige stadsbestuur terwijl andere kleinschaligere, maar daarom niet minder belangrijke evenementen het met een aalmoes of bezoekje van enkele
schepenen moeten stellen. Ik weet van enkele verenigingen dat, voor bekomen van een subsidie, een bijna onmogelijke boekhouding wordt gevraagd om een schamel bedrag aan subsidie te kunnen ontvangen, terwijl andere evenementen, die het vaak veel minder financieel nodig hebben; dan weer overgesubsidieerd worden.

– DIERENWELZIJN

Misschien een verborgen kantje van Forza Ninove maar ja, deze partij heeft wel degelijk verantwoordelijkheidszin als het gaat over dierenwelzijn. Denk dan maar aan het protest tegen onverdoofd slachten en het ijveren voor het invoeren van de huisdiersticker. Ik sta achter de uitdrukking, “wie een dier niet graag ziet kan, een mens niet liefhebben”. Mens en dier liggen mij nauw aan het hart zoals,  Forza Ninove een hart voor Ninove heeft.

HULPVERLENING

Uit een vroegere carrière weet ik maar al te goed hoe belangrijk het is snel om een interventie te kunnen starten. Of het nu gaat over een interventie van de brandweer of ziekenwagen, tijd
speelt hier steeds weer een cruciale rol.  Dit is recent zelfs nog gebleken. Persoonlijk vind ik het geen overbodige luxe om in Ninove over 2 voltijdse ziekenwagens te beschikken. En een spoeddienst met MUG zie ik hier ook graag terugkeren. Een MUG rukt steevast uit bij een levensbedreigende situatie. Dat deze nu van Geraardsbergen of Aalst moet komen is eigenlijk onaanvaardbaar. Reken buiten de afstand ook nog eens de vertraging die deze diensten oplopen door het dichtslippen van het verkeer in Ninove,  en je weet dat hier levensbedreigende tijd verloren gaat.

– 5 ja’s dus voor Forza Ninove!  En dan hebben we het nog niet gehad over de vervreemding en verfransing van onze stad. Voor mij was het  duidelijk : Forza Ninove heeft heel wat meer belangrijke aandachtspunten, (los van de gekende partijstandpunten waarvoor ze steevast als klokkenluider fungeren en het huidig stadsbestuur regelmatig dient wakker te schudden) om
eraan mee te werken.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...