Cosyns en De Schepper kiezen voor de postjes. Rechtse VLD’ers schaakmat. Unieke kans op Vlaams/rechts bestuur in Ninove!

Gisteren vernamen we dat de Ninoofse CD&V zich gezamenlijk met Groen en SP.A  aan de Ninoofse kiezer zal aanbieden. Alle betrokkenen deden keihard hun best om hun démarche uitgelegd te krijgen als een gezamenlijk positief project . Het partijbestuur van CD&V zou haar akkoord gegeven hebben.

En nu de waarheid :

Veerle Cosyns, de intussen bijna 5 jaar onzichtbare Schepen-zonder-bevoegdheden slaagt er niet meer in om de spreekwoordelijke drie man en een paardenkop samen te brengen, teneinde een lijst te kunnen vormen. De afgang van CD&V bij de vorige verkiezingen (van 8 naar 4 zetels) zou trouwens gegarandeerd een vervolg krijgen.  Anderzijds zat de schrik er bij de socialisten en de Groenen goed in om uitgerangeerd te worden in een coalitie van bijvoorbeeld VLD-CD&V- N-VA.  Dus vlug Veerle Cosyns en Paul De Schepper (what’s in a name) erbij nemen om dit scenario te vermijden, en aldus een links blok te smeden. Na de verkiezingen kan er dan samen met die andere linkse partij, de VLD, een coalitie gesmeed worden.  Opmerkelijk toch dat CD&V- fractieleider Freddy van Eeckhout en gemeenteraadslid Octaaf Van Ongeval blijkbaar niet op de hoogte waren van de postjespakkerij van Cosyns en de Schepper. Dat wordt nog leuk. Conclusie : Ninoofse CD&V verkocht voor 2 schepenmandaatjes.

Hoe lang slikken de rechts Ninoofse VLD’ers dit nog?

Het zou wel eens kunnen dat de opportunistische zet van de linkiewinkies in onze stad een Vlaams/ rechts front mogelijk maken.  De linkse VLD geraakt immers nooit aan een meerderheid met N-VA, en zijn dus verplicht om de komende 6 jaar het schoothondje te spelen van het links kartel, zoals ze dat trouwens nu ook al 5 jaar met verve hebben gedaan. De linkse Tania De Jonge zal hier hoogstwaarschijnlijk geen probleem mee hebben. Zij zal de burgemeesterssjerp aangeboden krijgen, in ruil voor minder schepenmandaten. Het zal dus de tweede lijn zijn binnen de Ninoofse VLD die andermaal de prijs zal betalen voor het handhaven van het cordon sanitair.

Rechtse VLD-kiezer blijft verweesd achter

Voor de rechtse VLD-kiezer is het nu ook wel duidelijk :  een stem voor de Ninoofse VLD staat gelijk met een stem voor een door “Samen” gedomineerd links bestuur. Elke rechtse kiezer heeft dus maar één keuze, en dat is een stem voor de oppositie.  Enkel op die manier kan er een ander en beter beleid tot stand gebracht worden.

Unieke kans op Vlaams/rechts front

De vorming van een links kartel biedt dus de ideale gelegenheid om alle Ninoofse Vlaamse en rechtse politieke krachten samen te brengen. Een eventueel samenwerking van Forza Ninove met N-VA, biedt een grote kans om, na tientallen jaren van links-liberaal en groen-socialistisch bestuur, eindelijk te zorgen voor een ander en beter beleid. Op die manier kan er tabula rasa gemaakt worden ter hoogte van huisnummer 100 op de Centrumlaan.

Het zou een historische vergissing zijn deze unieke kans te laten liggen…

 

 

 

 

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...