VLD, CD&V, Groen en SP.a voor hoofddoeken op stadhuis! Plat op de buik voor moslimstemmen in 2018!

VLD, CD&V, Groen! en SP.a tegen hoofddoekenverbod op Ninoofs stadhuis

Groot was onze verbazing toen we een tijd geleden een dame met hoofddoek opmerkten binnen de Ninoofse stadsdiensten.  Dat een dame zich bekeert tot de islam is haar persoonlijke keuze.  In de private levenssfeer gelooft iedereen immers in wie of wat hij wil. Maar dat die dame moet instaan om een onthaalbeleid te ontwikkelen voor migranten in onze stad, is compleet van de pot gerukt.  Los van het feit dat hiermee de neutraliteit van het stadspersoneel wordt geschonden, is dit toch wel een statement dat kan tellen. Men heeft steeds de mond vol van integratie. Maar laat de hoofddoek nu net het symbool bij uitstek zijn van een bepaalde fundamentalistische opvatting van de islam die onze vrijheden verwerpt en vrouwen discrimineert.

Forza Ninove stelde dan ook voor dat er een compleet hoofddoekenverbod zou ingesteld worden binnen de stadsdiensten.  Dat de socialisten, de Groenen en de CD&V’ers zouden tegenstemmen was niet echt verwonderlijk. Zij zijn absoluut pro-multiculturele samenleving waarvan dagdagelijks bewezen wordt dat die niet werkt.

Open VLD met de billen bloot

De tussenkomst en het voorstel van VLD -fractieleider Bruno Van Der Haegen draaide echter uit op een complete afgang. Naast een mossel-noch-vis- voorstel waarin een onderscheid werd gemaakt tussen werknemers die al dan niet een loketfunctie hebben (alsof de betrokken dame met hoofddoek met niemand contact zou hebben, wat te absurd is voor woorden) werd zijn links voorstel op de koop toe nog eens afgeschoten door zijn eigen meerderheid.  Open VLD droop met de staart tussen de benen af. In plaats van stilletjes weg te kruipen van schaamte, achtte de VLD het dan nog nodig om in de lokale burgerkrant de schijn hoog te houden onder de titel (“Hoofddoekenverbod voor stadsmedewerker”).  De realiteit is dat de VLD TEGEN een totaal hoofddoekenverbod stemde, en haar eigen links voorstel werd weggestemd door haar eigen coalitie-partners.  Het is andermaal duidelijk wie er de baas is op het stadhuis. De VLD offert haar principes op om op die manier een deel van de moslimstemmen in 2018 te kunnen binnenhalen.

Geen kerstbomen – geen kruis op de mijter van Sinterklaas

Bovenop de hoofddoeken in het stadhuis, heeft dit stadsbestuur eerder ook al beslist om geen kerstbomen meer te plaatsen aan de scholen. Dit om de islamitische leerlingen niet te choqueren. Het gaat zelfs zover dat er in bepaalde scholen geen kruis meer mag getekend worden op de mijter van Sinterklaas.

Op deze manier worden door Open VLD, CD&V, Groen en SP.A, op een stelselmatige manier, onze tradities, gebruiken en cultuur op het altaar van de multiculturele samenleving geofferd.

Iedereen ziet dat onze stad ten onder gaat aan de politieke correctheid, aan de massale inwijking van hoofdzakelijk Franstalige vreemdelingen, en erger nog, aan Ninoofse politici die de toekomst, cultuur en eigenheid van onze stad te grabbel gooien, in ruil voor de stem van de duizenden allochtonen in 2018!

Hoe lang pikken we dit eigenlijk nog?!  Welke geloofwaardigheid hebben die partijen nog?

Het is hoog tijd voor Forza Ninove om orde op zaken te stellen!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...