Slachtoffer zinloos geweld Thomas Lobyn, richt Forza Ninove Jongeren op. Rechts zonder complexen!

Forza Ninove start met jongerenafdeling.

De 24- jarige Thomas Lobyn, slachtoffer van zinloos geweld in Ninove, zet schouders onder jongerenproject van Forza Ninove

De 24-jarige Thomas Lobyn was vorig jaar het slachtoffer van een daad van zinloos geweld in Ninove. Hij was één van de slachtoffers van een steekpartij ter hoogte van de Burchtstraat. Hij is afkomstig uit Denderwindeke en werkt in de veiligheidsafdeling van een overheidsbedrijf.

 

Thomas Lobyn: “  Hetgeen mij overkomen is, heeft me de ogen doen openen. De veiligheid in onze stad gaat er sterk op achteruit. Ik ben nog het meest ontgoocheld in de huidige burgemeester die in de pers steeds stoere verklaringen aflegt, doch op het terrein weinig of niets realiseert.   Ik was vroeger niet-partijgebonden. Maar een artikel in de Standaard omtrent de veiligheidssituatie van onze stad maakte me boos. Hierin stelde de burgemeester onomwonden dat de oorzaak van het onveiligheidsgevoel en het slechte imago van onze stad bij Forza Ninove lag.  Dit vond ik zo onrechtvaardig en heb dan ook na een paar maanden contact opgenomen met Guy D’haeseleer. Hij was trouwens de enige politicus die me onmiddellijk na de feiten heeft bijgestaan. Dit heb ik ten zeerste gewaardeerd. Forza Ninove is naar mijn gevoel de enige partij die het écht meent met de veiligheid van onze stad en de zaken ook durft te benoemen.

Bovendien is het zo dat ik in mijn vriendenkring meer en meer opmerk dat jongeren de linkse indoctrinatie op de scholen beu zijn. Er is in Ninove nood aan een beweging die  jongeren verzamelt die niet kritiekloos het multiculturele discours slikken en beseffen dat het met onze stad de verkeerde kant opgaat. Steeds meer jongeren denken rechts en willen daar ook zonder complexen kunnen voor uitkomen.  

Wij willen gastvrij zijn, maar eisen wel respect voor onze taal, cultuur en gebruiken.  Afkomst en kleur zijn daarbij niet belangrijk. Wel de vraag of je je wil aanpassen aan onze Vlaamse cultuur en identiteit of niet.  De hier aanwezige nieuwkomers moeten zich aan ons aanpassen en niet andersom.

Omdat ik besef dat er alleen maar dingen kunnen veranderen via de politieke weg, heb ik dan ook besloten me ten dienste te stellen van de partij. Als laatste wil ik mijn dank nogmaals uiten aan het Ninoofse politiekorps die bij het geval van agressie heel snel hebben gehandeld en dagelijks moeten roeien met de riemen die ze hebben.

Ik wil ook een actieplan uitwerken ten behoeve van de jeugd in onze stad, met de focus op extra ontspanningsmogelijkheden, op locaties waar buurtbewoners niet kunnen worden gestoord, zoals de fabelta-site.

(Thomas Lobyn is te bereiken via mail  lobynt@gmail.com) 

Forza Ninove geeft kansen aan de jeugd om ook politiek door te stromen

Forza Ninove is heel blij met de evolutie van de partij.  Ondertussen zitten we bijna aan 800 leden en krijgen we dagelijks vele reacties via onze website, onze zeer populaire facebookpagina en via mail.  Opvallend veel van deze reacties komen van jongeren. We achten het moment dan ook aangebroken om hen een structuur en financiële middelen aan te bieden waarmee ze hun activiteiten kunnen ontplooien. We zijn blij dat Thomas de taak op zich wil nemen om onze jongerenbeweging te sturen. Forza Ninove zal trouwens jongeren een prominente plaats geven op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Wie wil toetreden tot de” Forza Ninove jongeren” kan mailen naar forzaninove@telenet.be of contact opnemen via onze facebookpagina of website  www.forzaninove.be.

Ilse Malfroot, Voorzitter Forza Ninove

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...